- Beklagelig

Statsministeren beklager sterkt at Otto Jespersen er blitt drapstruet.

I går kveld ble Kjell Magne Bondevik informert om at Jespersen har mottatt drapstrusler i kjølvannet av den etter hvert så berømte «Bondevik-appellen» i forrige utgave av «Torsdagsklubben».

Nødvendige tiltak

- Jeg beklager sterkt enhver trussel, uansett hvem den rettes mot. Jeg regner med at politiet treffer de tiltakene som er nødvendige, sier statsminister Kjell Magne Bondevik til Dagbladet.

Bondevik tok et oppgjør med Jespersen etter at han i appellen sa at noen bør spandere en Oslo-tur på Christer Pettersson, og at statsministeren burde «røske huet ut av medisinskapet». Bondevik kalte Jespersen utsagn for feigt, ondskapsfullt og rein mobbing.

Kåre Valebrokk: TV2-sjefen fryktet at Otto Jespersens utfall mot Bondevik kunne få følger. I går fikk han rett da drapstrusselen ble rettet mot Jespersen.

Valebrokk liker den nye omdreiningen i saken svært dårlig.

- Det er ikke særlig trivelig. Men det er ikke stort vi kan si. Vi alarmerte politiet, og nå får de ta seg av saken.

- Har du snakket med Otto Jespersen i dag?

- Nei, ikke jeg, men Nils Ketil Andresen, programdirektøren som er hans overordnede, har hatt en prat med Jespersen, sier Valebrokk, som ble orientert om drapstrusselen umiddelbart etter at brevet kom til TV2.

- Hadde du trodd «Bondevik-saken» skulle utarte seg på denne måten?

- Jeg vet ikke hvor alvorlig man skal ta dette, men det var noe slikt jeg fryktet da uttalelsen om Christer Pettersson kom.

Tidligere medlem av «Mandagsgsklubben» («Torsdagsklubben»s forløper),

Nils Ole Oftebro: Det tidligere medlemmet av «Mandagsklubben» mener Jespersen la seg flat for kritikken i gårsdagens sending. Oftebro synes programmet var litt tammere enn forventet.

- Dette programmet vil nok neppe få de samme overskriftene som de tidligere ukene. Jeg synes litt synd på Otto i dag, han er jo en snill fyr. Jeg følte at han la seg veldig flat, og at det var en slags anerkjennelse av at han har gått litt langt. Jeg skjønte at dette har gått veldig inn på Otto.

Shabana Rehman: Standupkomikeren synes starten på programmet var veldig morsom og intelligent satire. Men sluttappellen til Otto Jespersen var pinglete og selvopptatt, mener hun.

- Drapstrusselen er smakløs, selvfølgelig. Samtidig spørs det vel litt hvem som har sendt trusselen. Jeg har også fått groteske e-poster, sier hun.

Knut Nærum: Moromannen fra NRKs «Nytt på nytt» synes det er greit at Jespersen tok Bondevik på den måten han gjorde i forrige sending.

- For meg var ironien i det Otto sa sist helt åpenbar. Det er klart det må være ubehagelig å bli utsatt for slike trusler som Jespersen får nå. Men jeg håper det er en helt vanlig spøkefugl som mener at Otto skal få smake sin egen medisin, og som ikke har det samme grepet om ironi som Jespersen har.

Per Inge Torkelsen: Komikeren ble selv drapstruet for to år siden - gjennom lokalavisa.

- Jeg tok det nokså fint, men kona mi og ungene ble redde. Datteren min fikk en telefon fra en mann som sa at pappa skulle være død før helga. Da var hun ni år, sier Torkelsen til Dagbladet.

- Jeg synes at Jespersen taklet det fint. Problemet må være å hele tida toppe det han gjorde sist. Han har jobbet seg inn i en spiral der folk forventer at monologene blir friskere og friskere for hver gang. Det er ikke humoristene som er djevelske, de speiler bare samfunnet. Det kan godt være at noen må sensurere humorister, men hvem skal det være? spør Torkelsen.

Dorthe Skappel: Programlederen var i går på Smuget for å lage sak på Thomas Giertsens armbrudd.

- Ikke lett å si noe om truslene, men det er fælt, selvfølgelig. Men jeg vet ikke om jeg ville tatt det så seriøst, sier Skappel. Hun forteller at hun ikke så programmet forrige gang.