Beklager å ha gjort dette

Amnesty trekker tilbake omdiskuterte bilder.

TREKKES TILBAKE: Disse tre tre reklameplakatene av Dalai Lama, Iggy Pop og Karl Lagerfeld trekkes nå tilbake av Amnesty. Foto: Amnesty
TREKKES TILBAKE: Disse tre tre reklameplakatene av Dalai Lama, Iggy Pop og Karl Lagerfeld trekkes nå tilbake av Amnesty. Foto: Amnesty Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amnesty International har gitt en offentlig unnskyldning til Iggy Pop etter at de uten tillatelse brukte et manipulert bilde av ham i en reklamekampanje.

Over teksten «Torturer en mann og han vil fortelle deg hva som helst: 'Justin Bieber er rockens framtid'», hadde Amnesty photoshoppet et bilde av den ikoniske Stooges-vokalisten der ansiktet hans var blodig og mishandlet.

Ironisk Det var menneskerettsorganisasjones belgiske avdeling som laget kampanjen, og sier i en pressemelding at de handlet i god tro og at bildet var ment å være ironisk.

Iggy Pop har ikke kommentert saken, men har delt beklagelsen via sosiale medier.

Flere bilder Amnesty International hadde også laget lignende, manipulerte reklamebilder av Dalai Lama og Karl Lagerfeldt.

Under førstnevntes bilde står det: «En mann som ikke eier en Rolex innen han er 50 år, har mislyktes i livet», mens den tyske moteguruen blir sitert på at «det ypperste av eleganse er å gå med hawaiskjorte og slippers».

GUMMITRYNE: Iggy Pop i kjent positur, her på Buktafestivalen i Tromsø i 2007. Foto: Truls Brekke
GUMMITRYNE: Iggy Pop i kjent positur, her på Buktafestivalen i Tromsø i 2007. Foto: Truls Brekke Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer