Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Harry Potter»:

Beklager drapet på «Harry Potter»-karakter

J.K. Rowlings beklagelse førte til opphetet diskusjon blant «Harry Potter»-fansen.

SIER SORRY: J.K. Rowling, forfatteren bak «Harry Potter»-bøkene, har tidligere sagt unnskyld for å ha tatt livet av flere av karakterene i bøkene sine. Foto: NTB Scanpix
SIER SORRY: J.K. Rowling, forfatteren bak «Harry Potter»-bøkene, har tidligere sagt unnskyld for å ha tatt livet av flere av karakterene i bøkene sine. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I den syvende og siste boka i Harry Potter-serien, «Harry Potter og dødstalismanene», dør den omdiskuterte karakteren professor Severus Slur.

Nå ber forfatteren bak boksuksessen, J.K. Rowling, om unnskyldning for å ha drept ham.

Det har skapt stor debatt på nettsamfunnet Twitter. Mens mange fans deler Rowlings syn på at Slurs død var tragisk, mener andre at han ikke er verdt å sørge over.

«OK, her kommer det. Vær så snille og ikke start noen flammekriger, men dette året vil jeg be om unnskyldning for å ha drept (hvisker)... Slur. *løper i dekning*», skriver Rowling på Twitter.

DØD: Både karakteren Slur og mannen som spilte ham i filmene, Alan Rickman, er død. Foto: NTB Scanpix
DØD: Både karakteren Slur og mannen som spilte ham i filmene, Alan Rickman, er død. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Unnskyldningen kom 2. mai, datoen da det fiktive slaget ved Galtvort ifølge boken skulle ha funnet sted i 1998, og hvor flere rollefigurer fra boka døde. Rowling har også tidligere bedt om unnskyldning for å ha tatt karakterene Fred Wiltersen og Remus Lupus av dage, på denne dagen.

At hun nå også beklaget Slurs død fikk fansen til å ta til tastaturet. Flere gjorde det klart at de hadde svært lite til overs for ham.

MAGISK: Huset hvor Harry Potter bodde i under Harry Potter og de vises stein er til salgs for i overkant av fem millioner kroner. Slik ser det ut i virkeligheten. Foto: Chancellors Estate Agents Vis mer

Opphetet debatt

- Jeg kan ikke tilgi Slur for det han gjorde mot Nilus. De ble mobbet begge to, undervurdert, hånet. Han kunne vært snill. Det var han ikke, skriver twitterbrukeren Rune Johansson.

- Han fysisk og verbalt mishandlet mer enn halvparten av studentene og traumatiserte både Nilus og Hermine, og var bokstavelig talt en dødseter, skriver Kai Bishop.

Andre forsvarte ham og mente han var misforstått, og dermed økte temperaturen i debatten med verbale skyts fra begge sider.

- Slur er den beste... Ikke prøv å ødelegg ham!, skriver bySyrex | Emre.

- Jeg tror helt ærlig at jeg aldri kunne giftet meg med noen som syntes Slur var ond. Han er helten i hele historien, skriver Amira.

- Jeg kan ikke tilgi. Ville at Harry skulle kunne takke ham for offeret han gjorde, skriver Julia Williams.

- Det ga mening i historien. Vi elsker ham så mye..., skriver twitterbrukeren Nick, om Snapes død.

Flere lag

Slur fremstår som en kompleks karakter i Harry Potter-universet, og oppfører seg først fiendtlig overfor Harry. Han er kald, sarkastisk og kontrollert. Utover i bokserien kommer det fram at Slur elsket Harrys mor, og personlig ba bokseriens onde trollmann Voldemort om å spare livet hennes.

Han skal tidligere ha vært en såkalt dødseter, og tilhenger av Voldemort, men gikk over til den andre siden etter at Voldemort drepte Harrys mor. Til tross for sin fiendtlige fremtoning, redder han Harrys liv flere ganger.

DØDELIGE: Ved slottet hvor Harry Potter-filmene ble filmet i Storbritannia, finnes det en dødelig hage. Hagen tiltrekker seg mange turister. Video: AP Vis mer