Beklager hosterefs

Festspilldirektør Bergljot Jonsdottir beklager det krasse utspillet om støyende publikummere. Alle er velkommen, selv om de skulle komme i skade for å hoste under konsertene.

Det var i Bergens Tidende i går at Bergljot Jonsdottir ba folk som måtte nyse og hoste under konsertene holde seg hjemme. Det beklager hun nå.

- Det var nok islendingen i meg som kom fram, sier Bergljst Jsnsdsttir, som innrømmer at hun ble litt for kontant og firkantet i sin uttalelse, sier hun til Bergens Tidende i dag.

Nå ber hun publikum om forlatelse for den krasse uttalelsen, og byr på gratisbilletter. Men fortsatt ber hun folk som må hoste eller lage andre ulyder under konsertene om å tenke seg om og vise hensyn.

- Vi må ta hensyn til både publikum og til kunstnerne, og prøve å unngå unødvendig uro. Da snakker jeg ikke om alle som muligens kan komme til å hoste. Det kan jo skje hvem som helst, og jeg er veldig lei meg hvis jeg har støtt noen. Uten publikum blir det jo ingen festspill, sier Jsnsdsttir.

For å blidgjøre publikum igjen, har Jsnsdsttir besluttet å legge ut fire hundre gratisbilletter til en av lørdagens konserter. Billettene kan hentes fra klokken ni i morgen tidlig ved festspillenes billettkontor i Bergen.