Beklager, jeg må være mamma

Målestokken på en vellykket likestilt kvinne i dag handler mest om hvor kjapt hun etter fødsel klarer å presse seg inn igjen i den trange karrieredrakta.

ANNET FOKUS: «Hvorfor ikke også anerkjenne andre verdier hos norske kvinner, og menn, enn de som kan måles i penger?» spør Karianne Gamkinn. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen NTB / Scanpix
ANNET FOKUS: «Hvorfor ikke også anerkjenne andre verdier hos norske kvinner, og menn, enn de som kan måles i penger?» spør Karianne Gamkinn. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske kvinner har aldri hatt så mange muligheter som nå. Samtidig betyr de nye mulighetene at forventningene til kvinner aldri har vært høyere. Barna har blitt salderingsposten i en tid da lite har verdi før det kan måles i kroner.

«Vi har sørget for en god foreldrepermisjon og full barnehagedekning. Derfor klarer norske kvinner å kombinere det å ha barn og å være i arbeid», har arbeidsminister Anniken Huitfeldt uttalt. Hun sier det samme som damemagasinene og avisforsidene: Du kan både være superkvinne på jobb og supermamma hjemme.

Forventningene til dagens kvinner er mange. Og jeg har aldri beklaget så mye som etter at jeg ble mamma. Jeg har beklaget for arbeidsgivere at jeg må være hjemme med sykt barn, beklaget for jobbmøter jeg må avbryte på grunn av telefon fra barnehagen, for avbrutte arbeidsdager og at jeg må dra tidligere fra jobb for å hente i barnehagen, jeg har beklaget for i-siste-liten-avlysninger, og jeg har beklaget fordi jeg må komme med nok en beklagelse. Jeg beklager overfor alt og alle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer