Jerry Seinfeld:

Beklager «seksuelle undertoner»

Jerry Seinfeld beklager nå for «ukomfortable seksuelle undertoner» i «Biefilmen» fra 2007. - Etter den kom ut forsto jeg at denne virkelig ikke er passende for barn, sier Seinfeld.

BEKLAGER: Jerry Seinfeld beklager bruken av seksuelle undertoner i «Biefilmen» fra 2007. Det gjør han på «Tonight Show» med Jimmy Fallon. Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP
BEKLAGER: Jerry Seinfeld beklager bruken av seksuelle undertoner i «Biefilmen» fra 2007. Det gjør han på «Tonight Show» med Jimmy Fallon. Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fredagens «Tonight show» med Jimmy Fallon ser Jerry Seinfeld tilbake på karrieren sin, alt fra «Seinfeld» til at han giftet seg som 45-åring, og hans tre barn.

Seinfeld kommer også inn på «Biefilmen» fra 2007, der han både spilte hovedrollen som bien Barry, skrev manus, og var produsent.

Fjorten år etter filmen ble utgitt, kommer Seinfeld nå med en beklagelse, og innrømmer at filmen ikke er fullt så passende for barn som den var ment som.

- Jeg beklager for det som ser ut til å være ubehagelige seksuelle undertoner ved «Biefilmen», sier Seinfeld i programmet.

- Passer virkelig ikke for barn

Seansene i filmen som Seinfeld beklager for er relasjonen mellom bien Barry, som Seinfeld har stemmen til, og den menneskelige blomsterhandleren Vanessa, som spilles av Renée Zellweger. Flere seere har spekulert på om vennskapet mellom de to ikke var fullt så uskyldig som man skulle trodd.

Videre sier Seinfeld at romansen mellom bien og mennesket ikke var intensjonen. Etter filmen kom ut innså Seinfeld at filmen var for drøy.

- Etter den kom ut forsto jeg at «denne passer virkelig ikke for barn», fordi bien ser ut til å ha en greie for jenta. Vi vil ikke at det skal være en del av barns underholdning, sier Seinfeld.

BIE OG MENNESKE: I «Biefilmen» spiller Jerry Seinfeld bien Barry, og Renée Zellwegger spiller jenta Vanessa. Filmen har fått oppmerksomhet for å skildre vennskapet mellom de to med en romantisk undertone. Foto: NTB
BIE OG MENNESKE: I «Biefilmen» spiller Jerry Seinfeld bien Barry, og Renée Zellwegger spiller jenta Vanessa. Filmen har fått oppmerksomhet for å skildre vennskapet mellom de to med en romantisk undertone. Foto: NTB Vis mer

Trekantdrama

I filmen vises vennskapet mellom Barry og Vanessa, men det er også flere eksempler som kan tolkes som en romantisk undertone mellom de to.

Blant annet så bryter Barry regelen for bier, som innebærer at han ikke skal snakke med mennesker. Filmen inneholder også et trekantdrama mellom Barry, Vanessa, og Vanessas kjæreste Ken, skriver Gizmodo.

I filmen vises det også at Barry og Vanessa holder hverandre i hendene, eller rettere sagt: Barry holder Vanessas fingernegl. Noe annet som også vises er en samtale mellom Barry og en av de andre biene. Barry forteller at han har møtt mennesket Vanessa, hvorpå den andre bien responderer:

- Du dater en menneskelig blomsterhandler.

Barry sier de ikke dater, men at «hun forstår meg».

Seinere sladrer også en av de andre biene til Barrys foreldre, og forteller at de to dater.

- Han har en menneskelig kjæreste. Og de kliner, sier bien om Barry og Vanessa.

FEIL: En Reddit-bruker kan ha oppdaget en hittil ukjent logisk brist på settet til «Seinfeld». Foto: Reddit / Twitter Vis mer

- Skulle aldri bli slik

Det har vært såpass mye spekulasjoner om at de to hadde en romantisk tone, at regissør Steve Hickner i 2017 gikk ut og avkreftet at det var noen romanse mellom Barry og Vanessa. Flere av medarbeiderne bak filmen har tidligere insistert på at Barry og Vanessa bare var venner.

- Det var bare dette vennskapet. Kanskje Barry tenkte noe annet i hodet sitt, men det skulle aldri bli slik, sa Hickner til The New Statesman.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer