Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Beklager!Beklager ikke

Ingeborg Moræus Hanssen (62) har beklaget uttalelsene i Dagsavisen overfor meg, sa Jon Lyng, styreleder i Oslo Kinematografer, til Dagbladet. Men i «Sommeråpent» sto Oslos omstridte kinodirektør på sitt. Hun mener fortsatt Liv Ullmanns siste film er både privat, banal og spekulativ.

Og Ingmar Bergman var fortsatt en gammel gris i hennes øyne. Tre timer tidligere, i Dagsnytt Atten, med Liv Ullmann på telefon, var ikke Moræus Hanssen like sikker. Da var ikke Bergmann en gris i det hele tatt:

- Det var stygt sagt, og jeg biter det i meg, beklaget en uvanlig ydmyk kinodirektør. Og: - Jeg er lei meg, sa 62-åringen til Liv Ullmann som mente kinodirektørens uttalelser om hennes siste film «Troløs» var latterlige.

Men da Ingeborg Moræus Hanssen kom i «Sommeråpent» på NRK1 seinere på kvelden, var det ingen ydmykhet å spore. Hun sto for alle sine uttalelser. Det eneste hun beklaget var at gårsdagens intervju i Dagsavisen, som startet hele krangelen, framsto som en slakt av filmen. Der uttalte hun at «Troløs» var banal, privat og spekulativ - og kalte Ingmar Bergman og Stanley Kubrick for «gamle griser».

- Over grensen

- Jeg har ikke sett «Sommeråpent», og kan ikke forholde meg til det. Overfor meg beklaget hun sine uttalelser. I dette tilfellet har hun gått over grensen. Jeg mislikte sterkt hennes uttalelser, sa Jon Lyng seint i går kveld. Administrerende direktør Guttorm Petterson i SF Norge vurderte søksmål mot Moræus Hanssen etter uttalelsene om Ullmanns film. Men i går tydet alt på at det ikke blir noe av. Som Ingeborg Moræus Hanssen smilende kommenterte det:

- Jeg tror filmen vil tjene på dette.

«Troløs» skal presenteres under Filmfestivalen i Haugesund. I tillegg skal flere av Ullmanns gamle filmer vises. «Troløs», som har premiere 15. september, er godt mottatt blant kritikerne og var blant favorittene til Gullpalmen under Cannes-festivalen i mai.

Har beklaget før

Gårsdagens beklager/beklager ikke-farse fra Moræus Hanssen er ikke første gang Oslos kinosjef har uttalt seg negativt om filmer hun selv skal sette opp.

Forrige gang var i jula, da hun fortalte Aftenposten at hun var forundret over at barnefilmen «Fridtjof Fomlesen i kattepine» med Sverre Anker Ousdal hadde gått så bra. Til Dagbladet sa hun at hun synes det er viktig at man blir oppmerksom på at Ousdal skremmer mange barn i sin rolle i Fomlesen-filmen. Disse uttalelsene måtte hun beklage overfor styret i Oslo Kinematografer. Ingeborg Moræus Hanssen nektet også å sette opp filmene «Crash» og «Alene mot alt», sistnevnte hadde hun ikke engang sett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media