Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bekrefter «Game of Thrones»-oppfølger

HBO har bestilt 10 episoder av ny serie.

OPPFØLGER: HBO bekreftet natt til onsdag at det kommer en ny serie i «Game of Thrones»-universet, som skal handle om forfedrene til Daenerys Targaryan, som ble spilt av Emilia Clarke. Foto: HBO via AP / NTB scanpix
OPPFØLGER: HBO bekreftet natt til onsdag at det kommer en ny serie i «Game of Thrones»-universet, som skal handle om forfedrene til Daenerys Targaryan, som ble spilt av Emilia Clarke. Foto: HBO via AP / NTB scanpix Vis mer

Da den siste episoden ble vist i vår, satt millioner av mennesker benket foran skjermene for å få med seg slutten på dramaet.

«Game of Thrones» er en av de mest populære, om ikke den mest populære, TV-serien de siste åra, og nå har HBO en gladmelding til fansen.

Bekrefter oppfølger

Natt til onsdag kunne nemlig HBO bekrefte at de kommer med en oppfølger. Eller, det blir vel strengt tatt ikke helt riktig, for handlingen i den nye serien foregår 300 år før handlingen i «Game of Thrones».

HBO har bestilt 10 episoder av serien med navnet «House of the Dragon», som er basert på George R.R. Martin-boka «Fire & Blood».

Serien vil ta for seg Targaryen-slekta, forfedrene til kjente karakteren Daenerys Targaryen.

Den nye serien ble annonsert av HBOs programsjef Casey Bloys. Første episode vil etter planen bli vist i mai neste år.

Oppfølger skrinlagt

Nyheten ble kjent samme dag som Deadline hevder at en annen «Game of Thrones» oppfølger er skrinlagt.

Strømmetjenesten HBO bestilte i fjor en pilot til en serie basert på universet til «Game of Thrones», der Naomi Watts skulle spille en av hovedrollene. Bak dette prosjektet sto Martin og den britiske manusforfatteren og produsenten Jane Goldman.

Handlingen i denne serien var lagt til ei tid flere tusen år før handlingene i «Game of Thrones» utspiller seg.

SJOKKSCENE: Daenerys overrasket mange i forrige episode av Game of Thrones, og særlig én scene sjokkerer seerne. Vis mer

HBO uttalte da at piloten skulle vise alt fra de forferdelige hemmelighetene i Westeros' historie, til det sanne opphavet til de levende døde «white walkers».

Piloten skal ha blitt spilt inn og redigert, men den har tydeligvis ikke falt i smak.

For fansen er det liten grunn til å frykte at den nye oppfølgeren vil lide samme skjebne, skriver Forbes.

Der HBO bare hadde bestilt en pilot av den først oppfølgeren, har de bestilt en 10-episoders serie av «House of the Dragon».

Fantasyserien «Game of Thrones» er basert på bokserien etter George R.R. Martin, og er blitt omtalt som verdens største TV-serie. HBO-serien består av totalt åtte sesonger, og ble avsluttet i slutten av mai i år.

Sesongpremieren ble sett av 17,4 millioner mennesker i USA.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media