NY SESONG:  Gina Cornelia Pedersen, Siri Seljeseth og Alexandra Gjerpen fikk mye ros for tv-serien «Unge lovende». Nå er de i gang med en ny sesong. Foto: NRK
NY SESONG: Gina Cornelia Pedersen, Siri Seljeseth og Alexandra Gjerpen fikk mye ros for tv-serien «Unge lovende». Nå er de i gang med en ny sesong. Foto: NRKVis mer

Bekrefter ny sesong av «Unge lovende»

Starter innspillingen allerede neste uke.

(Dagbladet): Norsk filminstitutt (NFI) har gitt ti nye prosjekter produksjonstilskudd. Blant dem er NRK-serien «Unge Lovende» og TV 2s «Okkupert». Også en videreutvikling av musikkteaterstykket «En får væra som en er» får støtte.

Starter neste uke «Unge Lovende» er tildelt en million kroner fra NFI og NRK bekrefter nå at det blir en ny sesong av den populære serien. Innspillingen starter allerede neste uke.

Allerede i november ble det klart at manusforfatter og skuespiller Siri Seljeseth skrev på en ny sesong.

- Det er ikke tvil om at seriens suksess har gjort at vi har ønsket en ny sesong. Serien har truffet et overraskende sterkt behov hos seerne, og veldig mange har etterspurt en sesong to, sier prosjektredaktør Gitte Calmeyer i NRKs eksternredaksjon til NRK.

Serien slo alle tidligere NRK-rekorder og ble NRKs mest sette dramaserie på nett.

Etter tildelingen av produksjonsstøtten, ser det også svært lyst ut for en ny sesong av «Okkupert».

Det bekrefter produsent Gudny Hummelvoll.

- Skal mye til nå - Vi har enda ikke fått grønt lys, men det skal mye til for at det ikke blir en ny sesong. Vi går inn for å starte innspillingen til høsten, sier hun til Dagbladet.

Serien fikk lunken respons i Norge, men ble hyllet i utlandet. Serien er basert på en idé av krimkongen Jo Nesbø, og er den hittil dyreste serien laget her til lands.

Yellow Bird Norge er tildelt 6,5 millioner kroner for å lage en ny sesong av serien.

Også Nationaltheatrets populære musikkteaterstykke «En får væra som en er» ser mot en mulig framtid som tv-serie.

Monster Scripted AS er tildelt 2.500.000 kroner i produksjonstilskudd til en videreutvikling av teaterstykke, som er inspirert av Ole Ivars dansebandlåter.