Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Side om side»

Bekrefter ny sesong. Slik løser NRK Almaas-exiten

Innspillingen av suksesserien «Side om Side» starter denne uka.

NY RUNDE TIL HØSTEN: Situasjonskomedien fortsetter uten Christian Kopperud (til venstre), spilt av Jon Almaas. Nå er kona Celine klar for for egne barn, og må finne seg en fertil mann - men hvordan går det? Foto: NRK
NY RUNDE TIL HØSTEN: Situasjonskomedien fortsetter uten Christian Kopperud (til venstre), spilt av Jon Almaas. Nå er kona Celine klar for for egne barn, og må finne seg en fertil mann - men hvordan går det? Foto: NRK Vis mer

Det blir en sjette sesong med den populære situasjonskomedien «Side om side» på NRK. Innspillingen starter allerede torsdag denne uka. Det bekrefter underholdningssjef Charlo Halvorsen i NRK.

«Side om side» har gått på NRK1 siden 2013, og handler om tre familier og «noen slengere» i samme nabolag, ikke minst populære Rolf Gullestad, spilt av komiker Hans Morten Hansen. Handlingen utspiller seg i Granli i Østfold, men det meste blir spilt inn på Røa i Oslo.

Celine på dater’n

I femte sesong forsvant karakteren Christian Kopperud, spilt av Jon Almaas. Siden han forlot NRK og gikk over til konkurrenten TVNorge, måtte han ut av serien. Det skjedde med et brudd med kona Celine (Charlotte Frogner), som ønsker å bli gravid.

NRK vil ikke røpe hvem som kommer inn, men det blir noen nye mannlige skuespillere.

DE VELLYKKEDE: Christian Kopperud, spilt av Jon Almaas går på et brudd med kona Celine (Charlotte Frogner) - som er klar for nye menn. Foto: NRK
DE VELLYKKEDE: Christian Kopperud, spilt av Jon Almaas går på et brudd med kona Celine (Charlotte Frogner) - som er klar for nye menn. Foto: NRK Vis mer

- Vi kan vel si at vi blir kjent med noe nye menn i serien, menn som Celine Kopperud dater. Men ting skjer ikke så fryktelig fort, sier Christina Resar i NRK Underholdning, som ikke vil røpe om Celine blir gravid i sjette sesong.

Ingen typisk alenekvinne

- Celine ønsker å bli gravid, og det kunne ikke Christian Kopperud bidra med. Celine er en kvinne som gjerne får det som hun vil, sier manusforfatter og prosjektleder Sigmund Falch.

Celine Kopperud er ikke akkurat typen på en alenekvinne.

- Fru Kopperud er en kvinne som ikke kler å være alene. Dessuten vil hun ha barn, og da kan det jo være greit med en mann. Og hun jobber hardt for å bli gravid. Men hvordan det går, kan jeg ikke røpe, sier Falch.

Nevrotiske Jonas

I «Side om side» er naboforviklingene like høye som gjerdene mellom dem er lave. De ramler over dørstokken til hverandre i tide og utide. Det byr selvsagt på utfordringer når vidt forskjellige familier må forholde seg til hverandre.

Men hva skjer med den nevrotiske særingen Jonas Kvåle, spilt av Vidar Magnussen? Han har i tre år jobbet med en ny komiserie for NRK, «Magnus», som er under innspilling.

Der spiller han en outrert og bisarr politietterforsker, Magnus Undredal - inispirert av inspektør Clouseau fra «Den rosa panteren» og Netflix-scifi/thriller-serien «Stranger Things».

- Fortsetter Vidar Magnussen som Jonas?

- Vidar har stor arbeidskapasitet og fortsetter å spille Jonas. Han er snart ferdig med innspillingen av komiserien «Magnus», en serie han har skrevet og spiller hovedrollen i. Da er han klar for «Side om side», sier Falch.

Premie 25. august

Side om Side har vært en av NRKs store suksesser de siste årene. Forrige og femte sesong, er det aller mest sette med 1,3 millioner seere i snitt, inkludert repriser og strømming.

- Innspillingen starter nå og skal være ferdig til sommeren. Premiere blir lørdag 25. august, sier Falch.

De to regissørene Arnstein Dybvik og Marit Åslein, syr sammen historien om beboerne som strever med livets små og store utfordringer. Åslein skal regissere de fem første og Dybvik de fem siste.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling