Bekrefter nye tv-prosjekter: - Jeg har aldri grått så mye i løpet av et år før

Dette var de mest rørerende og overraskende øyeblikkene for «Petter uteligger».

VENNER FOR LIVET:  Petter Nyquist knyttet flere bånd til folk han møtte i løpet av sine 52 dager som uteligger i Oslos gater. Her med Svein Stang, som har blitt en god venn.
Foto: Anders Grønneberg
VENNER FOR LIVET: Petter Nyquist knyttet flere bånd til folk han møtte i løpet av sine 52 dager som uteligger i Oslos gater. Her med Svein Stang, som har blitt en god venn. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har aldri grått så mye som jeg har gjort i løpet av det siste året. Det har vært en emosjonell berg- og dalbane, først og fremst fordi jeg har blitt så berørt av hele prosessen. Det har vært mest gledestårer, sier Petter Nyquist til Dagbladet. 

I november 2014 forlot eventyrer og fotograf Petter Nyquist sitt trygge familieliv på Kolsås i Oslo med datteren Ingrid, som da var to og et halvt år, og samboeren Mari. Uten penger og annet enn det han sto og gikk i dro han inn til Oslo sentrum for å leve på gata i 52 døgn - med et lite filmkamera på innerlomma.

Det hele startet med en nysgjerrighet for hvordan livet som uteligger er og hvilke lysglimt de har i sin hverdag. Det resulterte i dokumentarserien «Petter uteligger», som har sin siste episode på TV 2 i dag.

Serien har vært en seersuksess og har vakt mye engasjement. Mer enn Nyquist selv hadde drømt om.

Stor respons - Det renner inn med tilbakemeldinger både på mail og på Facebook fra både rusavhengige, pårørende og andre berørte, som forteller at serien har betydd mye for dem, spesielt at de opplever at temaet ikke er like tabubelagt. Det er veldig rørende, sier han. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer