«Pørni»:

Bekrefter sesong to - og tre

Viaplay utvider suksesserien «Pørni» med hele to nye sesonger. Serieskaper Henriette Steenstrup forteller at hun nå kjenner på presset.

«PØRNI»: Henriette Steenstrup er både serieskaper og spiller hovedrollen i den nye humoristiske dramaserien om barnevernspedagogen Pørni. Trailer: VIAPLAY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i forrige uke at Dagbladet meldte om at en ny sesong av Viaplay-hiten Pørni mest sannsynlig var på vei. Det har nå vist seg å stemme, men det er ikke bare én ny sesong som er på vei - strømmetjenesten bekrefter også en sesong tre.

«Pørni» har slått alle rekorder på Viaplay, som forrige uke kunne opplyse om at det var den mest sette norske serien på strømmetjenesten noensinne i løpet av de første 24 timene.

Det er Henriette Steenstrup som har skapt og skrevet serien, hvor hun også spiller hovedrollen som barnevernspedagogen Pernille «Pørni» Middlethon.

- Forventningspress

- Det er utrolig gøy at Pørni og de andre i dette universet har blitt så godt tatt imot av seerne, og vi har masse planer for de neste sesongene, forteller Henriette Steenstrup i en pressemelding.

Serien har mottatt hyllest fra et samlet norsk anmelderkorps, inkludert en femmer på terningen i Dagbladet. Steenstrup forteller derfor at hun nå kjenner på et visst forventningspress.

- Jeg viste serien først til noen jeg har veldig respekt for; mannen min, ungene, Nadina Bouhlou og hennes samboer Harald Eia. Da de likte det de så, senket jeg skuldrene litt, sier serieskaperen.

SUKSESS: Skuespiller Henriette Steenstrup opplever vill suksess med «Pørni». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SUKSESS: Skuespiller Henriette Steenstrup opplever vill suksess med «Pørni». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

- Men så kom alle de gode anmeldelsene og hyggelige ord fra seere og da melder selvfølgelig angsten seg for at man ikke skal klare å følge det opp. Men det er selvfølgelig også veldig spennende, sier Steenstrup.

Røper ingen detaljer

Serien vil fortsette i samme spor som i den første sesongen, og seerne vil dermed fortsette å følge Pørni og familien Middelthons hverdagsproblemer.

«For Pørni handler det alltid om å gjøre det beste for fellesskapet og alle andre, for barna handler det om å bli selvstendige individer uten å bli hensynsløse. Oppi alle gode intensjoner om å holde gjengen samlet dukker det opp hindringer og individuelle behov. Og det er Pørnis jobb som voksen å være nettopp det - voksen. Selv om det av og til koster mer enn det smaker», heter det i pressemeldingen.

Det røpes også at en rekke av skuespillerne vil komme tilbake for den nye sesongen, deriblant Nils Ole Oftebro, Henrik Mestad, og Agnes Kittelsen.

Innspillingen av den andre sesongen er allerede i gang, og vil avsluttes i løpet av juni. Den vil bli tilgjengelig på strømmetjenesten i 2022.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer