Bekrefter «svært alvorlig» voldsepisode

I januar ble en medarbeider utsatt for vold utenfor NRKs bygninger på Marienlyst. Mannen ble påført bruddskader i ansiktet.

HAR ANMELDT VOLDSEPISODE: - Vår medarbeider ble behandlet av helsepersonell kort tid etter hendelsen, informerer organisasjonsdirektør Olav Hypher. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HAR ANMELDT VOLDSEPISODE: - Vår medarbeider ble behandlet av helsepersonell kort tid etter hendelsen, informerer organisasjonsdirektør Olav Hypher. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I januar skal en NRK-medarbeider ha blitt utsatt for vold utenfor lokalene på Marienlyst i Oslo. Dagbladet er kjent med at de involverte har tilknytning til det norske kulturlivet.

Dagbladet har vært i kontakt med partene i forbindelse med denne artikkelen, men de ønsker ikke å kommentere saken.

29. januar valgte NRK å anmelde hendelsen til politiet, bekrefter Olav Hypher, organisasjonsdirektør i NRK, overfor Dagbladet.

- Vår medarbeider ble utsatt for vold utenfor NRKs bygninger på Marienlyst. Vi oppfatter episoden som svært alvorlig, og NRK valgte derfor å anmelde saken til politiet, skriver Hypher i en e-post.

- Fikk helsehjelp

Dagbladet har stilt NRK spørsmål om hendelsesforløp og omstendigheter for voldsepisoden, men kringkasteren ønsker ikke å dele detaljer av hensyn til personvernet.

Hypher informerer om at NRK-medarbeideren måtte få behandling av helsepersonell i ettertid.

- Av personvernhensyn ønsker jeg ikke å si noe om hvilken rolle vedkommende har i NRK. Når det gjelder mulige motiver må det bli opp til politiets etterforskning å avdekke dette. Vi er svært glade for at vedkommende er tilbake på jobb, skriver Hypher.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer