Bekreftet: Jon Almaas ferdig i «Nytt på nytt»

Forlater programlederstolen etter 17 år i fredagens mest populære program.

Første sending: «Nytt på Nytt» ble ikke spådd noen lysende framtid av Dagbladets anmelder, etter premieren i 1999. Her kan du se Jon Almaas åpne den aller første sendingen. Video: NRK Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er Se og Hør som først omtaler nyheten fredag, og kort tid etter bekrefter NRK-programlederen det selv overfor egen kanal.

- Det er ikke med lett hjerte jeg nå har bestemt meg for å forlate NRK. NRK har vært hele mitt voksne arbeidsliv, og det er en arbeidsplass og en institusjon jeg er ekstremt glad i. Jeg er utrolig stolt av det mine gode kolleger og jeg har fått til gjennom 17 år med «Nytt på nytt», men nå føler jeg tiden er inne for å prøve noe annet og nytt, sier Jon Almaas til NRK.

Almaas' siste arbeidsdag blir ifølge NRK 2. desember.

Da Knut Nærum forlot programmet i fjor, sa Almaas at han ikke hadde noen planer om å slutte selv.

- Jeg noterer meg at folk slutter rundt meg på alle kanter nå. Men jeg klorer meg fast. Litt kontinuitet må vi ha i dette programmet, sa programlederen da til NRK.

NRK får også bekreftet at det er komiker Bård Tufte Johansen som overtar i programlederrollen.

Uten Almaas står «Nytt på nytt» igjen uten en eneste av de tre som frontet panelprogrammet ved oppstart i 1999: Anne-Kat. Hærland, Knut Nærum og Jon Almaas selv.

MÅ KRAFSE: Jon Almaas er aktuell på NRK denne høsten med ny sesong av «Nytt på nytt» samt sesong 2 av komiserien «Side om side». Sistnevnte serie gir ham for lite TV-tid, sier komikeren til Dagbladet. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
PÅ VEI MOT TOPPEN: NRK-profil deltok på lørdag i et av verdens hardeste triatlon. Rundt 20 kilometer før mål hadde han denne beskjeden: - Jeg synes kilometerne går sakte. Video: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer