Bekreftet kritikk

Islam Net svarer på innsigelser mot dere holdninger med at det er «rasisme». Det er helt i tråd med hvordan ekstreme aktører generelt opererer.

PERSONANGREP:  Nesten hele Qureshis kronikk er et personangrep. Dette sier i grunnen sitt, og fortjener ikke ytterligere kommentar. Det er imidlertid verdt å nevne at vi har sett dette tidligere fra hans side: Qureshi prøver å skremme vekk enhver kritikk ved å dra fram frafallskortet: enhver som ikke er enig med hans rigide tilnærming, er en frafallen, skriver artikkelforfatterne. På bildet: Shoaib Sultan. Arkivfoto: Truls Brekke
PERSONANGREP: Nesten hele Qureshis kronikk er et personangrep. Dette sier i grunnen sitt, og fortjener ikke ytterligere kommentar. Det er imidlertid verdt å nevne at vi har sett dette tidligere fra hans side: Qureshi prøver å skremme vekk enhver kritikk ved å dra fram frafallskortet: enhver som ikke er enig med hans rigide tilnærming, er en frafallen, skriver artikkelforfatterne. På bildet: Shoaib Sultan. Arkivfoto: Truls BrekkeVis mer
Debattinnlegg

I sin kronikk 2. oktober bekrefter lederen av Islam Net, Fahad Qureshi, hele grunnlaget for vår kritikk: Islam Net promoterer dødsstraff for moralske «forbrytelser», og når de møtes med innsigelser, svarer Qureshi at det er «rasisme». Dette er i helt tråd med hvordan ekstreme aktører generelt opererer.

Hvis noen skulle være i tvil: Det er selvsagt ikke rasisme å kritisere eksempelvis en oppfatning om at homofile, frafalne og ekteskapsbrytere ikke har livets rett. Den manglende aksepten hos Qureshi for ulike tilnærminger til og forståelser av islam er påfallende. Dette utgjør en sekterisk tankegang. Qureshi gjør muslimer flest en stor urett når han påstår at hans syn er representativt for alle. Islam Net og Qureshi tilhører det mest konservative segmentet av norske muslimer, og representerer et svært rigid syn på islam som er beslektet med den saudiarabiske wahhabismen. Som ekstreme stemmer flest forsøker Qureshi å framstille det som at han er folkets egentlige stemme. Det er han ikke.

Nesten hele Qureshis kronikk er et personangrep. Dette sier i grunnen sitt, og fortjener ikke ytterligere kommentar. Det er imidlertid verdt å nevne at vi har sett dette tidligere fra hans side: Qureshi prøver å skremme vekk enhver kritikk ved å dra fram frafallskortet: enhver som ikke er enig med hans rigide tilnærming, er en frafallen. Det er viktig å huske at i hans verden betyr det at man ikke lenger har livets rett. Dette er en meget problematisk måte å «debattere» på som dessverre har vist seg å virke mot yngre debattanter.

Vi er bekymret for Islam Nets tiltrekningskraft på unge mennesker som er på jakt etter identitet og tilknytning. Det er et sterkt press på norske muslimer. Alt muslimer foretar seg, møter et mistenksomhetens lys. Hvis en muslim nyser, vil en politiker snart komme og advare mot spanskesyken. Vårt anliggende i denne saken er å støtte og beskytte muslimske ungdommer fra forlokkende ekstremister som Islam Net på den ene siden, og hatefulle angrep fra islamhatende ekstremister fra den andre. Det er ikke vanskelig å forstå at en del muslimer føler et behov for å klamre seg til sin identitet og dyrke den, noe vi vil forsvare retten til. Vi mener imidlertid at Islam Net ikke er svaret.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.