SPILLER I NESBØ-FILM: Hollywood-stjerne Jake Gyllenhaal. Foto: NTB Scanpix
SPILLER I NESBØ-FILM: Hollywood-stjerne Jake Gyllenhaal. Foto: NTB ScanpixVis mer

Bekreftet: Skal lage film av Nesbø-krim

Skuespiller Jake Gyllenhaal og filmskaper Denis Villeneuve adapterer «Sønnen» til kinolerretet.

(Dagbladet): Filmprosjektet «The Son» gjennomføres av produsentselskapet til Gyllenhaal, Nine Stories, samt Bold Films, skriver Hollywood Reporter.

Det er den anerkjente filmskaperen Denis Villeneuve som inntar regissør-stolen under prosjektet. Jake Gyllenhaal har tidligere spilt i Villeneuves «Enemy» og «Prisoners».

Jo Nesbø er kreditert som ledende produsent.

- Denis er en av de mest inspirerende filmskaperne vi kjenner til. Å samarbeide med ham representerer alt jeg og Jake jobbet for da vi grunnla Nine Stories: provoserende og utfordrende materiale i samarbeid med en visjonær historieforteller, sier Gyllenhaals produsentpartner Riva Marker torsdag.

Jo Nesbøs bok «Sønnen» omhandler hovedkarakteren og politisønnen Sonny Lofthus som er ute etter hevn når han får vite sannheten om farens selvmord. Boka er ikke en del av Harry Hole-universet til Nesbø.

- Vi fascineres av «Sønnen» fordi under bokens mørke og voldelige ytre finner man en universell historie om en mann som ønsker å finne sannheten, fortsetter Marker.

Det er ikke lenge siden innspillingen av filmversjonen av Jo Nesbøs bok «Snømannen» ble avsluttet i Norge. Superstjerna Michael Fassbender har hovedrollen som Harry Hole, og filmen er planlagt sluppet høsten 2017.

REGISSØR: Denis Villeneuve. Foto: NTB Scanpix
REGISSØR: Denis Villeneuve. Foto: NTB Scanpix Vis mer