Du leser nå Dagbladet Pluss

Beksvart endetidsaction om parasitt som gjør oss til drapsmaskiner

Sigbørn Mostue har skrevet en gruoppvekkende dystopi.

SKREKKSCENARIO: Sigbjørn Mostue har skrevet flere populære ungdomsbøker. Nå prøver han seg på dystopi-sjangeren.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
SKREKKSCENARIO: Sigbjørn Mostue har skrevet flere populære ungdomsbøker. Nå prøver han seg på dystopi-sjangeren. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedeskVis mer

ANMELDELSE: Tenk deg en parasitt som eter seg inn i hjernebarken, og gjør oss så aggressive at vi dreper alle rundt oss. Tenk deg videre at ingen vet hvordan parasitten smitter, og at den sprer seg i rekordfart over hele kloden.

Det er det skrekkscenariet Sigbjørn Mostue trekker opp i første del av sin nye dystopi-trilogi. Den er gruoppvekkende, tankevekkende og actionfylt. I overkant dyster, riktignok, og med et plott som er vel far-off, selv til dystopi å være. Men den fenger. Og den er spennende.

Drapsmaskiner

Vi møter tenåringen Brage. Han bor med sin alminnelig familie på et alminnelig tettsted i Norge. Brage har et skjemmende arr i ansiktet. Det gjør ham ubekvem og lammende sjenert, spesielt overfor vakre Frida.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.