TAR TAK: Kulturdepartementet, ledet av kulturminister Hadia Tajik, har gått inn i striden mellom TV 2 og Canal Digital i håp om at de skal komme til enighet. Foto:Nina Hansen / Dagbladet
TAR TAK: Kulturdepartementet, ledet av kulturminister Hadia Tajik, har gått inn i striden mellom TV 2 og Canal Digital i håp om at de skal komme til enighet. Foto:Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Bekymret for tv-seerne

Kulturdepartementet går inn i striden mellom TV 2 og Canal Digital.

(Dagbladet): - Vi er bekymret for hvilke konsekvenser dette vil få for forbrukerne. Vi har bedt Canal Digital og TV 2 om å gjenoppta forhandlingene, og komme fram til en avtale så raskt som mulig, sier statssekretær i kulturdepartementet Mina Gerhardsen, til Dagbladet.

Etter at forhandlingene mellom TV 2 og Canal Digital brøt sammen i natt, hasteinnkalte kulturdepartementet partene til et møte. Det skjedde etter at Canal Digital tok kontakt.

Ettersom partene ikke kom til enighet, mistet 500 000 kunder hos Canal Digital tilgang til TV 2s nisjekanaler Nyhetskanalen, Filmkanalen og Bliss. Fra før har de mistet TV 2 Zebra.

- Vil unngå retten - Det er ingen tvil om at dette har vært krevende forhandlinger. En del av forklaringen er at de er uenige om hva det skal forhandles om. Men jeg har et klart inntrykk at begge parter ønsker en avtale, i stedet for alternativet som er at saken havner i retten, sier Gerhardsen.

Produkt- og strategidirektør Haakon Li Dragland i Canal Digital Kabel TV sier prisene TV 2 forlanger er for høye, og frykter en prisspiral som vil skade forbrukerne.
- Vi vil møte TV 2 igjen, om dette blir i helgen eller i neste uke må vi se på, sier han til NTB.
- Monopol Kommunikasjonssjef i TV 2, Rune Indrøy, mener konflikten med Canal Digital dreier seg om hvem som skal ha betalt for verdien av det redaksjonelle innholdet.

- Vi må ha rett til å ta betalt for det vi lager og leverer. Gjennom kontrollen med sluttkundene i kabelnettet har Canal Digital i realiteten et teknisk monopol som sikrer dem inntekter de ikke vil dele med TV 2, sier han til NTB.

I KONFLIKT: Produkt- og strategidirektør Haakon L. Dragland i Canal Digital hilser på kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV2. De to ble kalt inn til møte i kulturdepartementet etter forhandlingsbruddet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
I KONFLIKT: Produkt- og strategidirektør Haakon L. Dragland i Canal Digital hilser på kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV2. De to ble kalt inn til møte i kulturdepartementet etter forhandlingsbruddet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer