Bekymret over voldssuksess

Myndighetene forsøkte å forby forgjengeren. Nå kommer dataspillet Grand Theft Auto i en enda råere versjon. - Jeg er enormt bekymret, sier barneministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Barne- og familieminsiter Laila Dåvøy ville forby gladvoldspillet Grand Theft Auto 3, og ble bombardert med protester. Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland ville ha en politianmeldelse. Barneombud Trond Waage kom på banen. Han ville også ha et forbud. Det endte med med politianmeldelse av GTA3.

Nå er oppfølgeren på markedet: Grand Theft Auto Vice City. Den har blitt utstyrt med 18 års aldersgrense fra den skandinaviske importøren.

Vice City er enda råere enn forgjengeren. Antall våpen har mer enn doblet seg, og mulighetene for gladvoldsutøvelse er større. Fortsatt kan du plukke opp prostituerte, gratis, hvis du dreper dem etterpå. Og i Vice City kan du selv kjøpe og drive forskjellige lyssky affærer, for Casino.

Importøren KE Media sendte ut 21.000 eksemplarer til lanseringsdagen i Norge. Country Manager Stig Kristoffersen sier at de fleste butikker ble utsolgt i løpet av de første dagene spillet var tilgjengelig. Vold gir kassasuksess, og spillkritikerne roser spillet langt inn i det alarmerende mørke skylaget.

- Vi får dessverre ikke inn nok spill. Det jobbes på spreng i Østerrike for å trykke opp flere eksemplarer, sier Kristoffersen til Aftenposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer