Beleiringen: Assault on Precinct 13

Gjenbruk av velkjent actiontema.

Les alle filmanmeldelsene

FILM: Som resirkulert materiale er Jean-François Richets «Beleiringen: Assault on Precinct 13» nokså utvannet. Denne nyeste tapningen av historien om angrepet på en politistasjon hadde sin forløper i John Carpenters «Assault on Precinct 13» fra 1976, som igjen var bygget over Howard Hawks\' «Rio Bravo» fra 1959.

Plotet er med andre ord velprøvd i actionsjangeren. I den nye versjonen ligger politistasjonen ikke i Texas eller i Los Angeles, men i en forstad til Detroit. Det er nyttårsaften, kraftig snøstorm og siste natt på stasjonen som skal nedlegges. Derfor er den tynt bemannet med en nerveslitt sprit- og pillemisbrukende purk spilt av Ethan Hawke, samt en psykiater i miniskjørt, en sexgal sekretær og en blivende pensjonist.

En fangetransport med en av byens mest ettersøkte gangstere (Laurence Fishburne) får trøbbel i snøværet, og fangene må oppbevares på den nesten-nedlagte stasjonen over natta. Så inntrer det obligatoriske angrepet utenfra. Det som tilsynelatende er et forsøk på å befri gangsterne viser seg å være en langt farligere beleiring der alle i bygningen er truet.

Det er nærmest stormtropper med paramilitær utrustning som dundrer løs mot de forhutlete fangene og fangevokterne i den like loslitte bygningen. Dette er David mot Goliat, samt heftig bruk av pyroteknikk mot tynnkledte kvinner i snøstorm, uten at det blir særlig sexy eller spennende.

PURK OG SKURK: Ethan <p />Hawke og Laurence Fishburne.