FOR MYE: «Det er ikke sånn jeg har lyst til å tilbringe barndommen min, skrikende og hylende», skriver artikkelforfatteren.
Popstjernen Justin Bieber holdt konsert på scenen ved operaen i mai i fjor.
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
FOR MYE: «Det er ikke sånn jeg har lyst til å tilbringe barndommen min, skrikende og hylende», skriver artikkelforfatteren. Popstjernen Justin Bieber holdt konsert på scenen ved operaen i mai i fjor. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpixVis mer

Beliebers - dere går for langt!

Hvorfor skal ditt liv bli verre om jeg ikke digger Justin Bieber?

Han er kjekk, har fengende musikk, fanger alle jenters hjerter og jeg leser om han overalt. Hvorfor digger jeg ham ikke? Jeg burde elske Justin Bieber som de fleste andre jenter på min alder, men han er ikke et av mine store idoler.

Når jeg tenker på Justin Bieber, så tenker jeg på gale, skrikende fans med «I love Justin Bieber»-gensere, pennaler, sengetøy og plakater. Jeg tenker på jenter som løper og skriker og hyler, og bare jeg tenker på Justin Bieber-konserter får jeg klaustrofobi. Et av de første spørsmålene jeg får når jeg blir kjent med noen er: «Er du belieber?» Og noen ganger kan det hende jeg unngår å svare «nei», fordi ofte når jeg svarer nei, blir de sinte på meg og «bitchblikker» meg. Det synes jeg blir feil. Jeg er glad i Taylor Swift, Lana Del Ray, Demi Lovato og en rekke andre artister. Hvis noen sier til meg at de ikke liker Taylor Swift, godtar jeg selvfølgelig det, men jeg liker henne og musikken hennes, og det er jeg fornøyd med. Livet mitt blir ikke verre av at en person ikke liker Taylor Swift. Hvorfor skal ditt liv bli verre om jeg ikke digger Justin Bieber? Han er ikke fredet. Man kan like eller ikke like han som man vil.

Mange av jentene jeg kjenner er belibere og kan absolutt ikke forstå hva jeg har imot ham. Jeg har ingenting imot Justin Bieber, men jeg føler at gale, skrikende fans som er villige til å hoppe foran et tog for ham eller kutte seg med en kniv i armen, blir litt for mye å ta innover seg, og det setter meg litt ut. Når jeg ser eller møter sånne folk som sier at de kommer til å begå selvmord hvis Justin Bieber dør, tenker jeg bare: Nei! Jeg vil ikke bli sånn eller oppføre meg sånn! Det er ikke sånn jeg har lyst til å tilbringe barndommen min, skrikende og hylende.

En annen grunn til at Justin Bieber ikke faller i smak er fordi mange av tekstene hans er dårlige. De andre beliebervennene mine sier at han skriver tekster om ekte og alvorlige ting som gir mening. Nei, mange av dem er ikke sånn.

For det første: Han skriver ikke tekstene sine selv, han har en haug med låtskrivere som skriver sangene for ham.

For det andre: Noen av de tekstene er bare tre minutter med «før var jeg glad, nå er jeg lei meg». Eller: «Nå er jeg superglad, la oss feste!» Det synes ikke jeg gir mening, selv om det har en fengende melodi.

Følg oss på Twitter

Ofte føler jeg at enten så liker du ikke Justin Bieber eller så elsker du han med hele ditt liv! Det føler jeg blir litt press. Jeg kunne nok hørt på musikken hans oftere og kanskje begynt og like ham bedre hvis det ikke hadde vært belibere som løp rundt med tusj og bare «Nå skal vi skrive ?I LOVE JB i pannene våre!?» Jeg legger ikke skylden på beliebere for at musikken hans ikke er min favoritt. Men dere kan kanskje roe dere litt ned? Noen ganger er det akkurat som om jeg ikke har lov til å høre på musikken hans hvis jeg ikke er villig til å dø under en buss for ham.

Jeg synes også at det er mange flinke artister som kommer litt i skyggen av Justin Bieber.

Om dette kommer på trykk, kan jeg nok ikke gå stolt til bestevennen min og forklare henne det, for da er det ute med meg! Jeg har heller ikke lyst på hat brev fra belibere. Derfor skriver jeg ikke mitt fulle navn.

1. plass: Våren alt forandret seg
3. plass: Belieber, sa du?
Vi anmoder om en saklig debatt uten personhets.