Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bella blir i Bergen i seks nye år

Direktør Bergljot Jonsdottir, eller Bella blant venner, har skrevet ny kontrakt med Festspillene i Bergen for seks nye år. - Jeg har ennå mye ugjort og vil sikre en kontinuitet for Festspillene, sier hun.

Festspillenes styre har arbeidet et års tid for å få overtalt Bella til å bli lenger enn de fire årene hun hadde kontrakt om i Bergen. Først nå har hun bestemt seg, i nært samarbeid med familien, og i strid med andre planer hun hadde for framtida.

Dermed brytes en tradisjon med bråk og utskifting av direktører i Festspillene i Bergen. I perioden fra 1988 til 1994 hadde kulturinstitusjonen femt direktører på seks år.

- Festspillene var veldig presset i denne perioden. Med Bergljot har vi fått en veldig sterk utvikling i innhold, profil og kvalitet. Også administrativt har Festspillene i disse årene utviklet seg på en måte som styrker institusjonen på lang sikt. Vi har gått opp en divisjon, noe norsk kulturliv har vært tjent med, sier styreformann Kåre Rommetveit.

Festspilldirektøren vil ikke røpe om hun har med Bergenssangen under åpningen av årets festival i mai.

- Folk i Bergen må få synge sin sang når de vil for meg, men inne på Festspillenes arena må jeg få bestemme. Jeg vil ikke si noe ennå om årets program. Den spenningen må få leve fram til midten av februar, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media