Bellas klassereise

Skreller man bort fantasyelementene, er det nabogutten Jacob som taper for overklassens Edward.

BEDRESTILTE: «I vampyrlitteraturen, best illustrert med grev Dracula, er det vanlig at vampyrene tilhører overklassen. Det nye i Twilight er at nabogutten introduseres i samme univers.» Edward (Robert Pattinson) og Bella (Kristen Stewart) spiller sjakk på bryllupsreisen på Cullen-familiens øy utenfor Brasil. 
Foto: Summit Entertainment
BEDRESTILTE: «I vampyrlitteraturen, best illustrert med grev Dracula, er det vanlig at vampyrene tilhører overklassen. Det nye i Twilight er at nabogutten introduseres i samme univers.» Edward (Robert Pattinson) og Bella (Kristen Stewart) spiller sjakk på bryllupsreisen på Cullen-familiens øy utenfor Brasil. Foto: Summit Entertainment Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I de siste tiåras romantiske filmfortellinger er det aldri noen tvil. Rose må selvfølgelig velge fattiggutten Jack og ikke sin sleske forlovede på Titanic. «Baby» må velge den kjekke danselæreren i Dirty Dancing, selv om foreldrene mener han er langt under hennes stand. Og sånn går dagene når de drømmes fram. Nåtidens mest populære kjærlighetshistorie går på tvers av dette. Forkledd i fantasyuniversets elementer aksepterer vi plutselig at jenta ender opp med den rike, kjekke gutten, som har alt på sin side.

Etter tre bøker og like mange filmer fikk Bella endelig sin Edward i «Breaking Dawn del 1», som går på kino nå. Historien som begynte som en tradisjonell high school film, der den nyinnflyttede jenta får skolens kjekkeste gutt, utviklet seg til å bli et trekantdrama. I bok to ble nemlig indianergutten, og skulle det vise seg, varulven, Jacob en utfordrer. Edward dro sin vei for å skåne Bella for fare fra vampyrene og etterlot henne knust i Jacobs armer. Fansen delte seg kjapt opp i Team Edward og Team Jacob. Nå som kampen er over, er det interessant å se hva Bella valgte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer