Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Belle de Jour er dr. Brooke (34)

Så sprakk Storbritannias største litterære mysterium.

 KOPIEN OG KLOVNEN:  TV-seriens Belle de Jour blir spilt av Billie Piper, her med eks-fotballstjernen Paul Gascoigne. Gazza har fortalt før at han vet hva en call girl er, men heller ikke han har visst hvem den originale Belle de Jour er. Arkivfoto: REUTERS/SCANPIX.
KOPIEN OG KLOVNEN: TV-seriens Belle de Jour blir spilt av Billie Piper, her med eks-fotballstjernen Paul Gascoigne. Gazza har fortalt før at han vet hva en call girl er, men heller ikke han har visst hvem den originale Belle de Jour er. Arkivfoto: REUTERS/SCANPIX. Vis mer

|||
(Dagbladet): Så er ikke opphavskvinnen bak Storbritannias best bevarte litterære mysterium hemmelig lenger.

«Belle de Jour» - dagboken til en London call girl, er en av øyrikets mest leste blogger og opphav til tv-serien med samme navn og med Billie Piper i hovedrollen.

- Bare seks personer visste at det var meg. Nå har en løsmunnet eks-kjæreste begynt å plapre, og da har jeg ikke noe valg lenger, forteller suksessforfatter Brooke Magnanti.

Og den 34 år gamle forskeren med doktorgrad i nevrologi stoppet ikke der da bomben detonerte i britiske medier i går. For å spe på studielånet da hun jobbet med innspurten av doktorgraden for seks år, var den virkelige Belle de Jour luksusprostituert i London 14 måneder.

- Lettere enn å skrive
- Det angrer jeg ikke på i det hele tatt. Endel av skrivingen har vært mye vanskeligere, sier originalen - før det litterære Storbritannia har fått igjen sans og samling nok til å kommentere avsløringen.

Dr. Magnanti sier at blant de nærmeste innvidde er kolleger i Bristol, der hun forsker på sprøytemidlers effekt på barns nervesystem.

Forleggeren visste ikke
I tillegg til den populære tv-serien, har bloggen blant annet avledet en av Storbritannias mestselgende bøker de siste årene, «Guide to Men».

Selv ikke suksessforfatterens forlegger har visst hvem Belle de Jour er.

Nerveforsker og forfatter Magnanti har «lånt» navnet fra en novelle utgitt i 1928 av den franske forfatteren Joseph Kessel.

 BARE KOPI:  Skuespiller Billie Piper spiller Belle de Jour i tv-serien. Fram til nå har heller ikke hun visst hvem originalen er. Foto: EPA/SCANPIX.
BARE KOPI: Skuespiller Billie Piper spiller Belle de Jour i tv-serien. Fram til nå har heller ikke hun visst hvem originalen er. Foto: EPA/SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media