Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bellona tar utfordringen!

I ET INNLEGG

i Dagbladet lørdag 30. oktober, er Miljøvernministerens rådgiver Åshild Mathisen (KrF) fortørnet over at Bellona vurderer å arbeide for regjeringsskifte.

Mathisen har ført regnskap for Regjeringens miljøinnsats, men dette regnskapet tåler neppe bokettersyn, i og med at flere poster er ført med feil fortegn! Hun trekker fram åpningen av Barentshavet for oljevirksomhet som en miljøseier, fordi man ikke samtidig åpnet Lofoten. Vedtaket var et nederlag for miljøet, prosessen var udemokratisk, faglig mangelfull og tatt helt ut av den helhetlige forvaltningsplanen Mathisen skryter av. Skulle vi juble fordi det kunne vært verre? Barentshavet er oppvekstområde for fisk og hjem for millioner av sjøfugl. Skal vi vurdere Regjeringens miljøinnsats ut i fra faktiske vedtak, eller ut i fra gode intensjoner hos Regjeringens juniorpartnere?

Mathisen skryter av satsningen på FoU innen CO2-håndtering. Teknologien for CO2-håndtering er tilgjengelig. Det er derfor tid for handling, ikke bare forskning. Vi har etterlyst skattemessige incentiver for bruk av CO2 på sokkelen, og en plan for CO2-infrastruktur. Regjeringen har skrevet en hel stortingsmelding om saken, uten forslag til virkemidler som virker.

Høyres svik mot vårt arbeid i Russland er også skuffende. Vi har sett på Høyre som allierte i disse viktige sikkerhetspolitiske spørsmålene. Siden Petersen ble utenriksminister, er bevilgningene til atomsikkerhet i Russland redusert med 25%, og bevilgningene til Bellonas aktivitet i Russland er nesten halvert.

LYSPUNKTER SOM

Sellafield og hydrogen finnes, bevares. Og Bellona vet godt at AP/SV/SP ikke er noe glansbilde. Men vi vet også at Bondevik II har sviktet, og at en ny regjering neppe blir verre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media