«Belly Of The Sun»

Cassandra Wilson er født i Jackson, Mississippi, og søkte tilbake til sørstatsrøttene da hun skulle i gang med denne plata.

Etter flere år med (jazz)stjernestatus tok Ms. Wilson toget hjem, reiste omkring i deltaet for å få tilbake den gode følelsen, og fant seg en nedlagt togstall i Clarksdale. Der, i «the belly of the sun», hyret hun inn lokale musikere, rigget opp isenkramen og spilte inn noen egne låter pluss et knippe andres (bl.a. The Bands «The Weight», Jimmy Webbs «Wichita Lineman» og Bob Dylans «Shelter From the Storm»). Resultatet er en tilgjengelig miks av pop, latin, jazz, blues og populære slagere, sunget av den mørke, sensuelle Cassandra-stemmen til funky, jordnært tonefølge. Anstrengelsene flytter knapt grenser eller bryter nytt land, men musiseringen skrangler i vei som en underholdende og atmosfærerik la-oss-komme-sammen-og-synge-og-spille-noen-fine-sanger-sak.

Og hvorfor ikke? Fint er det, og en slags trøst for at flyskrekk og 11. september-angst fjernet Cassandra Wilson fra årets Kongsbergjazz-program.