Ben Duskin (9) fikk dataspill mot kreft

- Jeg ville bare hjelpe andre, sier Ben. Last ned spillet selv!

(Dagbladet.no) Da Ben Duskin var tre år, fikk han sin første GameBoy. Da han var fem, fikk han leukemi. Nå, som niåring, er han på bedringens vei.

Grunnen til at den amerikanske niåringen nå skrives om over hele verden, er at han har fått oppfylt et ønske av den veldedige organisasjonen Make-A-Wish Foundation.

I stedet for å tenke kun på seg selv, valgte han å hjelpe andre barn med kreft.

Det Ben ønsket mest av alt, var at noen kunne lage et dataspill som fikk pasientene til å glemme alle smertene som cellebehandlingen medførte.

Ville hjelpe andre

- Jeg ville bare hjelpe andre små barn. Å spille dataspill på sykehuset gjorde at jeg slapp å tenke på alt det vonde, forteller Ben til San Francisco Chronicle.

Takket være Eric Johnston hos spillutviklerfirmaet LucasArts, kunne ønsket til Ben gå i oppfyllelse. Johnston har tidligere vært med på å utvikle spillklassikere som «Indiana Jones and the Last Crusade», «Loom» og «The Secret of Monkey Island».

Ledelsen i LucasArts lot Johnston og Ben få bruke ressursene til bedriften etter vanlig arbeidstid, og i løpet av seks måneder med hyppige møter mellom de to ble spillet «Ben\'s Game» til.

I spillet møter vi en gutt som er modellert etter Ben, og vennene hans. De flyr rundt på skjermen på skateboard, og zapper muterte celler og samler sammen skjold som kan beskytte mot vanlige bivirkninger av cellebehandling som kvalme, hårtap og feber.

Planlegger oppfølger

De fleste av ideene til spillet kommer direkte fra Ben, sier Johnston:

- Til tider kunne jeg glemme at det er en stor aldersforskjell mellom oss. Han var intelligent og velartikulert, og visste hva han ville har. Barn har et eget språk når de skal snakke om behandling av sykdommer, og hva de gjennomgår. Han klarte å sette det inn i spillet - og det var enestående.

Ben planlegger nå en oppfølger til spillet, som skal hete «Lord of the Cells: Return of the Disease.»

Du kan laste ned «Ben\'s Game» her.

<B>LAGDE SPILL:</B> Leukemi-rammede Ben Duskin (9) ville hjelpe andre barn med å få tankene vekk fra kreften. Derfor fikk han laget dataspillet «Ben\'s Game».
<B>ACTION:</B> Det går hardt for seg når kreften skal bekjempes i spillet.