Ben Stiller banket av wrestler

I kampen om helgas kinogjengere i USA.

(Dagbladet.no): Det er den tidligere proffwrestleren Dwayne «The Rock» Johnson som stikker av med premiebeltet for helgas mest innbringende kinofilm i USA. Han gestalter fotballspilleren «Joe Kingman», som må endre livsstil etter at han oppdager at han er pappaen til en åtte år gamle jente, i Disney-komedien «The Game Plan» som hadde premiere for to uker siden til lunkne anmeldelser.

Amerikanerne lot seg ikke skremme og punget til sammen ut 89 millioner kroner for billetter til filmen i helga – hvilket gjør at den så langt har skuffet inn 233 millioner kroner, ifølge nettstedet Box Office Mojo.

Ben Stillers nye romantiske komedie «The Heartbreak Kid» hadde premierehelg uten like gode tall, men var likevel helgas nest mest sette film på kino i USA. Det er første gangen Stiller lager film med regissørbrødrene Peter og Bobby Farrelly siden de ga ham det store gjennombruddet med «Alle elsker Mary» for ni år siden.

«The Heartbreak Kid» er en nyinnspilling av en film fra 1972 og handler om den notoriske ungkaren som omsider gifter seg, spontant, bare for å finne ut på bryllupsreisen at hans nye livsledsager er langt fra den drømmedama han trodde. Den spilte inn totalt 76 millioner kroner og kommer til norske kinoer neste uke.

De øvrige filmene på kinotoppen i USA er actionfilmen «The Kingdom» med Jamie Foxx og Jennifer Garner, den tredje «Resident Evil»-filmen, og fantasyfilmen «The Seeker: The Dark Is Rising».

Ingen av dem kunne redde kinohelga fra å være den minst innbringende uke 36 på over ti år, ifølge Box Office Mojo.

HELGAS MEST SETTE: «The Game Plan» med (fra venstre) Kyra Sedgwick, Dwayne «The Rock» Johnson og Madison Pettis.