Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Benedict Cumberbatch «for stygg» til å spille Sherlock Holmes

Holdt på å miste rollen fordi han ikke hadde riktig nese for superdetektiven.

IKKE RIKTIG: Da Benedict Cumberbatch søkte seg til rollen som Sherlock Holmes, ble han ikke sett på som sexy nok. Foto: Beretta / NTB Scanpix
IKKE RIKTIG: Da Benedict Cumberbatch søkte seg til rollen som Sherlock Holmes, ble han ikke sett på som sexy nok. Foto: Beretta / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden 2010 har Benedict Cumberbatch (40) vært å se i BBC-serien om Sherlock Holmes, basert på romanene til Arthur Conan Doyle.

Nå kommer det fram at den britiske skuespilleren ikke sto først i køen for å få utdelt denne rollen.

Cumberbatch var ikke sexy nok. Dessuten hadde han feil nese for å kunne spille den ikoniske detektiven. Det mente i hvert fall manusforfatter og medskaper av serien, Mark Gatiss, kan The Mirror melde.

IKONET: Sherlock Holmes i Benedict Cumberbatch' skikkelse. Foto: NTB Scanpix
IKONET: Sherlock Holmes i Benedict Cumberbatch' skikkelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Risikabelt valg

Gatiss skal ha vært bekymret. Det å velge en ukjent skuespiller til hovedrollen for et så viktig prosjekt, ble sett på som risikabelt. Han skal også ha karakterisert Cumberbatch som merkelig. Og denne nesa.

- Nesa hans var tilsynelatende helt feil. Vi tenkte at hvis vi kunne få rettet den opp, ville vi kanskje få til noe. Sannheten er at vi ikke har gjort noen ting, sier Gatiss til The Mirror.

Hva Benedict Cumberbatch sier til dette, vites ikke.

Det som derimot er klart, er at sesong nummer fire av tv-serien om Sherlock Holmes vil bli å se fra nyttår på BBC. Tre nye episoder skal nå være spilt inn i det som sannsynligvis blir de siste, ifølge The Telegraph.

Skapte forvirring

Da «Sherlock julespesial» ble sendt på NRK i romjula i fjor, skapte det stor forvirring hos mange fordi serien hoppet fram og tilbake i tid.

8,4 millioner briter skal ha sett sesong tre på BBC. Nå sier ryktene at tråder skal nøstes opp fra julespesialen.

Første episode som vises over nyttår, får tittelen «The Six Thatchers». Og fans har måttet smøre seg med tålmodighet. Bare i alt ti episoder er laget om detektiven. På nærmere sju år.

MED HATT: Og pipe. Og medskuespiller Martin Freeman i rollen som Dr. John Watson. Foto: BBC / NTB Scanpix 
MED HATT: Og pipe. Og medskuespiller Martin Freeman i rollen som Dr. John Watson. Foto: BBC / NTB Scanpix  Vis mer

Døråpneren

Og for Benedict Cumberbatch kan ikke serien kalles annet enn en yrkesmessig suksess. Den ble døråpneren for diverse store filmroller.

Han har spilt i Oscarvinneren «12 years a slave». Han lånte bort stemmen sin i «Hobbiten: En uventet reise», og han hadde hovedollen i Morten Tyldums «The Imitation Game» i 2014. Her fikk han sin første Oscar-nominasjon i kategorien beste skuespiller i en hovedrolle.

FORTSATT MERKELIG: Sist gang Cumberbatch var å se i en filmhovedrolle, var i filmen «Doctor Strange». Foto: Filmweb
FORTSATT MERKELIG: Sist gang Cumberbatch var å se i en filmhovedrolle, var i filmen «Doctor Strange». Foto: Filmweb Vis mer

Dette året har han spilt hovedrollen i «Doctor Strange», om den verdensberømte nevrokirurgen Dr. Stephen Strange, hvis liv endres for alltid etter at en forferdelig bilulykke gjør det umulig for ham å bruke hendene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!