Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Melodi Grand Prix» 2017

Benedicte Adrian med mannlige strippere i ny «Grand Prix»-musikkvideo

- Jeg måtte bare slå meg løs. 

MGP: I den ferske musikkvideoen til de MGP-klare grutta i bandet Ammunition dukker Benedicte Adrian opp. Etter å ha underholdt hele Norge med hyllester av Queen og en fartstid som frontfigur i Wig Wam, startet Åge Sten Nilsen opp bandet i 2013. Video: FEBERSYNVis mer Vis mer

(Dagbladet): - Jeg er kommet i en alder hvor man begynner å miste hemninger. Man føler seg tryggere etter å ha bikket 50, sier Benedicte Adrian (53).

I Åge Sten Nilsen og Ammunitions musikkvideo til Grand Prix-låta «Wrecking Crew» blir Benedicte Adrian omgitt av mannlige strippere mens hun kjører i en limousin.

I musikkvideoen starter historien i huset til et litt eldre ektepar. Mens mannen bare vil sitte med helsetrøye i lenestolen og se fotball, står kona bøyd over vaskebøtta mens hun dagdrømmer.

Glamourøs aften

I dagdrømmen dukker det opp en kvinnetropp, et «Wrecking Crew», som tar henne med. Hun forvandles til Benedicte Adrian og kaster seg ut i en glamourøs aften med blant annet halvnakne, mannlige strippere og kortspill med bikere på nattklubb.

- Det var utrolig gøy å spille en annen person, sier Adrian.

- Det er kanskje ikke så vanlig for deg å sitte mellom mannlige strippere i en limousin?

- Nei, jeg fikk bare beskjed om å slå meg løs. Det var ikke noe manus, jeg måtte bare ta helt over og gjøre det jeg hadde sett for meg. Jeg måtte prøve å være den personen hun hadde drømt om å være hvis hun var meg, ler hun.

Adrian forteller at hun var mye mer sjenert tidligere.

- Nå er jeg mindre redd for hva folk synes og tror om meg. Det er gøy å leve.

Rundt strippestanga

I musikkvideoens versjon av Benedicte Adrian kaster hun seg også ut i en dans rundt strippestanga.

- Jeg kjenner at jeg grugleder meg litt, sier Adrian. Jeg har jo ikke sett det endelige resultatet ennå.

I slutten av musikkvideoen kommer hun til drømmehuset og kaster seg i armene til «Mr. Right». Han er ikke hvem som helst, men også Adrians mann i virkeligheten, Jan Finsveen.

- Det passser bra. I og med at han er «Mr. Right» for meg også i virkeligheten, sier Adrian.

Åge Sten Nilsen tror at det er mange kvinner i 50-åra som kunne ha tenkt seg å være Benedicte Adrian.

- Jeg kunne ikke komme på en bedre person å bruke i filmen enn Benedicte Adrian. Det er nok mange kvinner som kunne tenke seg å være glamourøs som henne. Benedicte er mer rocka enn mange tror, sier Sten Nilsen, som er blitt god venn med Benedicte i løpet av de siste syv årene. De to har jobbet sammen med hans show «The Show Must go on», som er en hyllest til Queen.

Grand Prix-familien

Det er gått noen år siden Adrian selv opptrådte i Grand Prix med filler i 80-talls-håret og karakteristisk «skigåing-dans» sammen med Ingrid Bjørnov.

- Jeg synes det er ekstra morsomt at dette har med Melodi Grand Prix å gjøre. Alle vi som har vært med i Grand Prix er en stor familie. Åge, som er «Glam», er også en underholder som løfter mennesker ut av hverdagen, sier Adrian.

Ifølge Sten Nilsen selv handler også musikkvideoen om å se på livet sitt.

Livsvisdom

- Til tross for en ironisk video, ironisk tekst og gladrock så har melodien et dypere budskap. Vi mennesker er flinke til å drømme bort det som er vanskelig. Det er sikkert en del kvinner i en del forhold som ønsker seg et liv utenfor kjøkkenbenken, i hvert fall i den eldre generasjonen, sier han.

På slutten av musikkvideoen skjønner den eldre kvinnen at hun bare har dagdrømt, men ser plutselig på tv-skjermen at det dukker opp et telefonnummer til nettopp et «Wrecking Crew».

- Budskapet er at det nyttær. Det finnes et nødnummer. Det handler om å våge og drømme og våge å forandre livet sitt, understreker Steen Nilsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media