Benedikt Erlingsson og Friðrik Þór Friðriksson mottok Nordisk råds filmpris

Vant prestisjepris.

VANT: Benedikt Erlingsson (bildet) og produsenten Friðrik Þór Friðriksson mottok Nordisk råds filmpris i kveld. Foto: Ingun A. Mæhlum
VANT: Benedikt Erlingsson (bildet) og produsenten Friðrik Þór Friðriksson mottok Nordisk råds filmpris i kveld. Foto: Ingun A. Mæhlum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den islandske regissøren og manusforfatteren Benedikt Erlingsson og produsenten Friðrik Þór Friðriksson mottok Nordisk råds filmpris 2014 for filmen «Om hester og menn» ("Hross í oss") under Nordisk råds prisutdeling i Stockholm i kveld. 

«Om hester og menn' er en forbløffende original film med røtter i den lakoniske humoren fra den islandske sagatradisjon. Den handler om de sterke båndene mellom mennesket og naturen. I sentrum for filmens innbyrdes sammenhengende fortellinger finner vi menneskets evige og nytteløse forsøk på å kontrollere naturen, ofte med katastrofale konsekvenser.», heter det i bedømmingskomiteens begrunnelse.

Nordisk Råds filmpris deles ut for ellevte gang i år, og prisen har aldri gått til en norsk film. Den gjeve prisen er på 350.000 danske kroner, og gis til en film som utmerker seg ved sin høye kunstneriske kvalitet og sterke forankring i den nordiske kulturen.

Prøveordning Målet med prisen er blant annet å styrke det nordiske kulturfellesskapet og utvikle Norden som et kulturelt hjemmemarked.To av årets nominerte har vunnet før, nemlig danske Lars von Trier og svenske Ruben Östlund, som i år er nominert for henholdsvis «Nymphomaniac» og «Turist».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer