FÅR KRITIKK:  Den amerikanske rapperen Macklemore kom fredag på scenen i forkledning. Det har han fått massiv kritikk for i etterkant, fordi flere mener kostymet er antisemittisk. Nå beklager han overfor de som føler seg støtt. Foto: AP Photo/The Seattle Times, Lindsey Wasson
FÅR KRITIKK: Den amerikanske rapperen Macklemore kom fredag på scenen i forkledning. Det har han fått massiv kritikk for i etterkant, fordi flere mener kostymet er antisemittisk. Nå beklager han overfor de som føler seg støtt. Foto: AP Photo/The Seattle Times, Lindsey WassonVis mer

Benekter jødehets etter kostymekonsert

- Noen mente jeg liknet på Ringo, andre på Abe Lincoln.

(Dagbladet): Under en konsert i Seattle fredag dukket den amerikanske rapperen Macklemore opp i forkledning. Han hadde ikledd seg en svart parykk, kraftig skjegg og en kraftig løsnese.

- Antisemittisk Kostymet har fått flere til å reagere sterkt, fordi de mener påkledningen må anses som antisemittisk, ifølge US Magazine. Blant annet skriver en person på Twitter «Vil du miste troen på menneskeheten? Macklemore hadde på seg en stereotypisk jøde-kostyme på konsert», mens skuespiller Seth Rogen uttaler følgende på mikrobloggnettstedet:

- Først skal du lure folk til å tro du er en rapper, og nå skal du lure dem til å tro at du er jødisk?

Sistnevnte har også havnet i en lang harang med rapperen på Twitter, hvor Macklemore skriver at en jukse-heksenese, parykk og skjegg var en tilfeldig valgt kostyme, og at det ikke var hans intensjon å være stereotypien til noe som helst.

Macklemore, som egentlig heter Ben Haggerty (30), gikk mandag ut med en uttalelse på sin nettside etter alle reaksjonene. Der forsvarer han seg, og ber samtidig om unnskyldning til de han måtte ha fornærmet. Der gjentar han også det han skrev på Twitter.

- Det finnes ingen verre følelse enn å bli misforstått, spesielt når personer blir fornærmet, skriver Macklemore på nettsida si.

- Beklager Han forklarer i innlegget at han ville overraske publikum, og at det var derfor han kledde seg ut. Han plukket med seg «en rekke falske barter og skjegg og tok meg en parykk fra en tidligere tur til Japan».

- Det viste seg at alle jukse-nesene de hadde på kostymebutikken var for store for min nese, så jeg endte opp med en stor hekse-nese, skriver han, før han understreker at «Forkledning var intensjonen. /.../ Noen mente jeg liknet på Ringo, andre på Abe Lincoln».

Til slutt beklager han stuntet,l som skjedde under konserten i EMP Museum i Seattle.

- Jeg beklager oppriktig at jeg har fornærmet noen. Jeg håper dette bedre forklarer situasjonen og mitt synspunkt.