Anmeldelse: «Hver gang vi møtes»

Benny drar fram Elvis-kortet

Vi anmeldte TV 2s «Hver gang vi møtes» låt for låt.

HANNES KVELD. Hanne Sørvaag er hedersgjest i kveldens «Hver gang vi møtes» på TV 2. Alle foto: TV 2
HANNES KVELD. Hanne Sørvaag er hedersgjest i kveldens «Hver gang vi møtes» på TV 2. Alle foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Det var Hanne Sørvaags (37) kveld. Hun er vokalist, komponist og tekstforfatter og debuterte under navnet Paris i 2002. Sørvaag har gitt ut flere album under eget navn, men er vel så kjent som låtskriver for andre – med hits i opp mot 70 land. Hun har også vunnet TV 2s «Skal vi danse». Her er kveldens tolkninger:

Margaret Berger: «Brief and Beautiful» (Hanne Sørvaag / Harry Sommerdahl)

SEIG START: Margaret Berger. 
SEIG START: Margaret Berger.  Vis mer

En råere og mindre inderlig utgave enn den Maria Arredondo hadde en hit med i 2007. Men arrangementet er seigt og ganske kjedelig. Margaret legger seg ganske tett på Hannes «tolkning» av sin egen låt, sjøl om den er noe mørkere.

Verken hun eller bandet gjør noe spesielt med den – utover å løfte den noen hakk i det noe tyngre refrenget. Her kunne mye vært gjort annerledes – og framfor alt mer spennende.

Eldar Vågan: «I Don’t Feel A Thing» (Hanne Sørvaag / Tommy Berre)

GITARSOLO: Eldar Vågan.
GITARSOLO: Eldar Vågan. Vis mer

Med et unntak for Ida Marias «I’m Bad News», har ikke Eldar valgt eller fått sanger som passer så godt til ham. Han har derfor ikke fått tatt ut potensialet helt. Dette var siste sjanse, hvis du ser bort fra duettene som avslutter serien. Og - han føler seg ganske hjemme i denne typiske countryballaden, som har fått tittelen «Je føler ingen ting». Eldar har god trening i å oversette/omskrive til totning, og skal ha ha ros for morsom tekst: «Som en ryggsekk full ta stein / henger du over meg hele vei’n».

Framføringa blir riktignok litt bleik, og sangteknisk er det ikke bra. Men småsur sang veies opp av sjarm og en enkel gitarsolo (som vi kunne hatt mer av - han kan jo spelle!).

Benny Borg: «My Destiny» (Hanne Sørvaag / Harry Sommerdahl / Tim Baxter)

SOM ELVIS: Benny Borg.
SOM ELVIS: Benny Borg. Vis mer

Benny tolker Hanne som Elvis! Det hele får unektelig et visst kitschpreg, med en bredbeint Benny som avslutter med å trekke på leppa på Elvis-vis. Dette kan han. Vi mister noe av Benny på veien, men han går inn i rollen – som han har gjort så mange ganger før på scenen med Elvis-låter, helt tilbake til Dizzie Tunes-tida.

Sangen ble skrevet til «American Idol»-finalen i USA som en søt og enkel ballade. Det er en låt Elvis kunne sunget, og kanskje ville han sunget den akkurat sånn. Den får i hvert fall et nytt og annerledes liv. En morsom vri.

Ida Maria: «My Heart Is Yours» (Hanne Sørvaag / Fredrik Kempe)

ROCK'N'ROLL:  Ida Maria.
ROCK'N'ROLL:  Ida Maria. Vis mer

Dette er i hvert fall kitsch! Det var kanskje den enkleste løsningen, å gjøre rock av sangen som Didrik Solli-Tangen sang i Grand Prix i 2010. Men spesielt vellykket er det ikke. Etter å ha overrasket med noen flotte, dempede tolkninger tidligere denne sesongen, er Ida Maria tilbake på det hakket hun startet med. Det betyr enkel rock. Problemet er at det kunne vært hvilken som helst sang uten at du ville hørt store forskjellen.

Originalen er det i hvert fall ikke lett å kjenne igjen gjennom øset. Det er greit å ta av litt, men dette blir bare keitete og plumpt. Men hun byr på seg sjøl, det skal hun ha.

Åse Kleveland: «Say Hello To Goodbye» (Hanne Sørvaag / Martin Hansen / Shontelle Layne)

KJØLIG ELEGANSE: Åse Kleveland.
KJØLIG ELEGANSE: Åse Kleveland. Vis mer

En catchy tittel, det skal Hanne ha! Åse gjør gianske mye ut av denne låten – som Shontelle Layne fra Bardados hadde med på sitt andre album i 2010. «Say Hello To Goodbye» var tredje singel fra albumet.

Åse skrider som vanlig til verket med en slags kjølig eleganse, og låten kler henne forsåvidt godt. Men – framføringa svekkes av dårlig engelsk diksjon. Dessuten leser hun mer enn hun synger, og det flyter ikke så godt. Samtidig er det noe ved denne tolkningen som appellerer og treffer deg.

Esben «Dansken» Selvig: «Why I Mess It Up» (Hanne Sørvvaag / Kim Andre Bergseth)

PERSONLIG: Esben Selvig.
PERSONLIG: Esben Selvig. Vis mer

Esben er kompromissløs, og byr virkelig på seg sjøl. Han snakkesynger, igjen, men sånn må det bli når en catchy popcountrysang blir en slags seig rap. «Dansken» gjør sin egen, personlige vri - på norsk. Det er ikke verdens mest spennende versjon. Framdriften er så som så, men det er i hvert fall et ærlig forsøk. Han sier han fant en klangbunn i seg sjøl i denne, og synger den som en kjærlighetserklæring til kona - som «så ham» på tross av advarslene. Og - Esben leverer hver gang, sjøl om han ikke når helt til topps.

Neste lørdag er det Eldar Vågan som er hedersgjest.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer