LEDER

Hovedleder: Legemiddelindustrien

Bent Høie kan bedre

Kanskje tar legemiddelindustrien utetisk høye priser, men Høie gir oss ingen grunn til å stole på at han har rett.

MÅ PRIORITERE: Bent Høie (H) bør konsentrere seg om å prioritere og få med seg regjeringen på reguleringer av markedet, framfor å klage på uanstendige aktører i legemiddelindustrien, skriver Dagbladet på lederplass.
MÅ PRIORITERE: Bent Høie (H) bør konsentrere seg om å prioritere og få med seg regjeringen på reguleringer av markedet, framfor å klage på uanstendige aktører i legemiddelindustrien, skriver Dagbladet på lederplass. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Helseminister Bent Høie går i Dagens Næringsliv hardt ut mot legemiddelindustrien, som han mener tar uetisk høye priser på legemidlene. Det er grunn til å se med kritiske øyne på legemiddelindustriens virke, men Høie bør bruke mer tid på å styrke sine politiske virkemidler enn å gå etter legemiddelindustrien med upresis kritikk.

Bakgrunnen for kritikken er en reell kostnadsvekst på 300–350 millioner kroner for sykehusene i 2016, som følge av godkjente medisiner. Lars Vorland, leder for Beslutningsforum for nye metoder, som vurderer om nye legemidler kan tas i bruk, sier til Dagens Næringsliv at «prisene fra legemiddelindustrien er omtrent 1000 ganger så høye som produksjonskostnadene for enkelte medisiner».

Det får helseministeren til å konkludere med at legemiddelindustriens høye priser er uetiske. Industrien «kan ikke forvente en fortjeneste som en ellers bare finner i kjeltringvirksomhet», sier han.

Men at prisene er 1000 ganger så høye som produksjonskostnadene for enkelte medisiner, er ikke tilstrekkelig grunnlag for å si noe om uetisk prising. Legemiddelindustrien bruker store summer på forskning og testing av legemidler, hvor mange legemidler ikke kommer seg på markedet i det hele tatt. Det er snakk om store investeringskostnader som må dekkes inn gjennom prisen på de legemidlene som når markedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer