Bente vil ikke vente

Bente Hafslund (25) skal gifte seg innimellom en reklamepause og «Walker, Texas Ranger». Da er det kjærlighet.

DE HAR VÆRT sammen i tre dager. Det er den lengste perioden hun har tilbrakt med en mann så langt. Informasjonskonsulent Ida Linchausen i TV3 sier at det er spennende tider, nå har det oppstått «søt musikk». Han, som vi bare får kalle «Nummer Tre»», sier at «når man gifter seg, så skal man gjøre det denne ene gangen». 25-årige Bente Hafslund fra Kristiansand, «brura», som Ida Linchausen kaller henne - sier på sin side at man skal være «klar over at det er nye folk som kommer inn her hele tida, da».

- Så hvordan er det, har dere mulighet til å plassere disse bordene i en hesteskoformasjon, eller? spør Nummer Tre, gående rundt i selskapslokalet til Bygdøy roklubb i Oslo med et tremanns kamerateam på slep. Det er på ingen måte gitt at han noen gang kommer tilbake hit.

- Kan lokalet deles opp? Jeg synes vi bør ha et rom der de gamle og de som ikke er fullt så danseløver kan ta det mer rolig utpå kvelden, sier han.

- Jeg tror jeg vil ha alle samlet, jeg, sier Bente Hafslund.

- Du, vi bør ha to rom, altså. Du skal se bestemoren min, hun kan bli ganske sliten utover kvelden, sier han.

DET SKAL IKKE BLI kjipt for noen, forklarer TV3, det skal ikke være «ha-ha-se-på-de-tv». Det skal bare være noe av det mest absurde reality-programmet landet har sett så langt. For her går Bente Hafslund fra Kristiansand rundt med en mann hun knapt kjenner og diskuterer formasjonsvalg for bordsettingen under bryllupet. Tidligere har hun sett på kirker og prøvesmakt bryllupskake. Med to andre menn.

- Det er sånn det må være. Hele konseptet er jo sånn, ikke sant, sier Bente Hafslund. Man må nesten ta høyde for at det er noe hun har blitt bedt om å si.

SLIK ER PLOTTET i «Bill.mrk.: Bryllup»: I løpet av 45 dager skal Bente Hafslund møte så mange menn som hun bare orker. Hver mann flytter inn i et gjesterom i Frogner-leiligheten hennes, og får minst 24 timer med henne, så kan hun be om neste. Parallelt med datingen skal hun forberede sitt eget bryllup, slik at alt ligger til rette for at hun kan gifte seg i siste episode.

- Vi driver ikke med tvangsekteskap. Det gjør vi ikke. Men noe annet enn et bryllup blir jo litt, ja det blir litt stusslig, sier infokonsulent Linchausen.

Bente Hafslund får ikke inn TV3. Hun hadde ikke fått med seg reklamen for programmet der de etterlyste «kvinnen som har alt - men som vil ha noe mer også», men ble tipset av en venninnne.

- Hun ringte meg og sa at «Bente, dette er du bare nødt til å være med på», forteller hun.

- Hvorfor er du nødt til det?

- Hun synes at jeg er en veldig sprudlende og glad jente. Og så er hun gift selv. Mens jeg har vært singel i to år nå. Så hun følte bare at dette var en kjempeokei ting for meg.

BENTE HAFSLUND SIER hun har fått med seg at det ikke er alle deltakere på denne typen programmer som forblir sammen livet ut. Det er TV3 hun ikke får inn, ikke TVNorge.

- Men sånn som jeg tenker, da, så har jeg lyst til å finne en mann. En jeg kan bli gammel med. Det skal ikke bare være moro.

- Vil du si at du føler noe form for press?

- Jeg har ikke bestemt meg for noen ting ennå. Det har jeg ikke. Men jeg tenker mye, hele tiden, og jeg er opptatt av å bruke de korte stundene jeg har på å finne ut hva slags typer jeg har med å gjøre. Hva slags interesser de har, hva slags familieforhold. Så får det nesten være tid for dypere ting etter hvert, tenker jeg.

Det siste hun har lyst til, sier hun, er å såre noen.

- Men noen ganger merker man jo veldig fort at man ikke passer sammen. Jeg har vært frisør i mange år, og er blitt veldig menneskekjenner, ikke sant. Jeg føler at jeg er god til å raskt sile ut hvilken type folk er, sier hun.

- Så jeg føler egentlig at jeg er veldig heldig som har havnet i dette konseptet.

«Bill.mrk.: Bryllup» begynner på TV3 kvinnedagen 8. mars.

<B>BRYLLUP PÅ TV: - Først så syntes foreldrene mine at det var litt vilt. Men nå har mamma en videokassett klar hver gang jeg er på tv. Og pappa har en utklippsmappe det står «Bentes TV3-bryllup» på, sier Bente Hafslund.