LEI: Aerosmith-vokalist Steven Tyler har flere ganger protestert mot at Trump har brukt låtene hans. Foto: NTB scanpix
LEI: Aerosmith-vokalist Steven Tyler har flere ganger protestert mot at Trump har brukt låtene hans. Foto: NTB scanpixVis mer

Beordrer Trump til å slutte å spille Aerosmith-låter

Steven Tyler vil ha slutt på at presidenten bruker sangene hans på politiske møter.

Vokalisten i Aerosmith, Steven Tyler, er lei av at president Donald Trump bruker sangene hans i politiske sammenhenger, skriver The Guardian.

Bandets hit «Livin' on the Edge» ble spilt på et møte for Trump-supportere i Charleston i West Virginia tirsdag.

Nå har Tylers advokater sendt et brev der de understreker at Trump ikke har rett til å bruke musikken uten tillatelse, og at det skaper et feilaktig inntrykk av at Tyler støtter Trump.

Ikke første gang

Tyler selv skriver på Twitter at han aldri lar noen bruke sangene sine uten tillatelse, og at musikken hans ikke er laget for politiske kampanjer - uansett politisk parti.

Det er ikke første gang Tyler har reagert på bruken av Aerosmiths musikk i Trump-sammenheng. Også i 2015 protesterte han mot at hans låt ble brukt i valgkampøyemed.

Den gangen var det «Dream on» som ble spilt, og Tyler mente at bruken var et brudd på Tylers rettigheter til låta.

Tyler er langt fra den eneste musikeren som har reagert på at bruken av musikken sin der tilhengere av president Trump er samlet.

Rolling Stones har nemlig flere ganger bedt Trump om å slutte å bruke deres musikk, blant annet i juli i 2016, da de understreket at han aldri hadde fått noen tillatelse.

- The Rolling Stones har gjentatte ganger bedt Trump om å ikke bruke musikken deres. De har spurt om at han slutter med dette, skrev bandet på Twitter ifølge Billboard.

- Vemmes

Kanadiske Neil Young er en uttalt kritiker av Trump, og tok til Facebook da «Keep on Rocking in the Free World» ble spilt på et valgkamparrangement tilbake i 2015.

- Hadde jeg blitt spurt om tillatelse til at musikken min skulle bli brukt for denne kandidaten, hadde jeg sagt nei, skrev Young.

Også Jack og Meg White, som tidligere spilte sammen i White Stripes, reagerte sterkt da deres superhit «Seven Nation Army» ble brukt av Trump i en valgkampsvideo i 2016.

- Vi vemmes over å bli trukket inn i dette og den ulovlige bruken av deres sang, skrev bandet i en felles pressemelding.