Ber for fred - rocker i kveld

The Cranberries er de store irske stjernene på scenen under kveldens Nobelkonsert. Men vokalist Dolores O'Riordan (27) skal ikke framføre sin antikrigs hymne «Zombie».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- «Zombie» er for tungsindig og deprimerende for Nobelkonserten. Nå er det optimistiske tider i Irland, understreker Dolores. Hun synes det er en ære å representere Irland på konserten som tv-overføres over hele verden.

Warrington-bombene

Cranberries fra Limerick i Irland har hatt stor internasjonal suksess med sine tre første plater. Sin hittil største hit hadde de med den intense «Zombie» i 1994. Sangen handlet om «Warrington-bombene»; to IRA-plasserte bomber som drepte to gutter på henholdsvis tre og 12 år i den nord-engelske byen Warrington i mars '92.

«It's the same old theme/Since 1916» , sang O'Riordan om den irske republikanske hæren - IRA - som har kjempet med terror og vold gjennom de siste 82 årene.

- Når du er født og oppvokst i Irland er det umulig å ikke la seg engasjere av alle urolighetene. «Zombie» er ikke først og fremst politisk, men en sang om det forferdelige som skjer når en mor mister sitt barn på grunn av en meningsløs bombe, utdyper Dolores.

Optimistisk

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer