Helgekommentaren fra Cathrine Sandnes med brev til Trine Skei Grande:

Ber kulturministeren ta grep om det norske språket: NÅ!

Kjære, Trine!

Illustrasjon: Flu Hartberg
Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg skriver altså fordi jeg er litt bekymret for det norske språket. Da snakker jeg ikke om språkmoralistisk angst for at skj-lyden skal overta for kj-lyden, eller at det knapt finnes et menneske med en mental alder under 82 år som kan forskjellen på transitive og intransitive verb, for ikke å snakke om korrekt bruk av de og dem. I det hele tatt er jeg veldig lite engstelig for fremtiden til norsk dagligtale. Men jeg er såpass bekymret for fremtiden til norsk skriftspråk, og da særlig den akademiske og abstrakte, at jeg tenkte det var greit å nevne det for deg.

Jeg vet at du har en masse flinke embetsfolk rundt deg som vet mye om hvordan kulturlivet fungerer – og som kan gi velbegrunnede råd om det meste. I motsetning til meg er de også drillet i å være politisk nøytrale. Selv må jeg innrømme at jeg aldri har stemt på partiet ditt. Den eneste partifellen din jeg kjenner litt til, er Abid Raja.

Vi er nesten like brune, men jeg er mye bedre til å gå på ski enn ham. Faktisk slo jeg ham med 41 minutter og 6 sekunder da vi gikk samme skirenn for et par år siden, men det sier dessverre mest om hvor sakte han gikk. Når sant skal sies, må jeg også innrømme at jeg av og til har ledd litt av gamle Venstre-vitser, du vet – av den typen som indikerer at Venstre-folk er aller mest uenige med seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer