«Cuties» på Netflix

Ber Netflix fjerne film hun ikke har sett

Sylvi Listhaug (Frp) mener «Cuties» kan trigge pedofili, men innrømmer å ikke ha sett filmen selv.

KRITIKK: Sylvi Listhaug (Frp) mener «Cuties» kan trigge pedofili, men innrømmer å ikke ha sett filmen selv. Video: Netflix. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stortingsrepresentant og 1. nestleder i Fremskrittspartiet, Sylvi Listhaug, gikk tirsdag kveld svært hardt ut mot Netflix´ nylig lanserte franske oppvekstdrama «Cuties».

«Regissøren av filmen forsvarer en seksualisert bildebruk ved at filmen skal kritisere samfunnet unge gutter og jenter i dag vokser opp i. Resultatet er likevel det motsatte.», hevder Listhaug i et innlegg på Facebook.

«Netflix bør ta avstand fra alt som kan bidra til å trigge pedofili», fortsetter hun.

- Framstilles seksualisert

«Cuties» retter skarp kritikk mot hvordan teknologi, kultur, press og sosiale medier bidrar til og påvirker unge jenters selvbilde.

Overfor Dagbladet sier Listhaug at «Cuties» må fjernes fra strømmetjenesten fordi hun mener filmen framstiller små jenter på en seksualisert måte.

- I vårt samfunn, med store utfordringer knyttet til pedofili, må vi ikke bidra til å trigge det gjennom bildebruken man ser i denne filmen. Unge jenter utsettes fra før for et enormt kroppslig press for å være perfekt, sier Frps 1. nestleder.

«Cuties» skildrer livet til en 11 år gammel jente fra Senegal som nylig har flyttet til Paris. Moren har lite tid til henne og faren er fraværende. «Amy» er fra et muslimsk hjem og må gå på kompromiss med egne verdier og kultur for å få innpass i en jentegjeng hvis store lidenskap er dansing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer