Ber og jubler for Lars

SKIEN (Dagbladet): - Vi har Lars med i vår omsorgsbønn, men vår bønn er ikke resultatorientert. Vi ber ikke om at han skal bli nummer én, bare at det skal gå bra for ham.

Det sier ungdomsleder i Misjonsmenigheten Betanien i Skien, Jon Åsmund Åmås (39), til Dagbladet. Norges Grand Prix-håp trådde sine barnesko i menigheten og er fortsatt blant de nærmere fire hundre medlemmene.

- Lars er med i vårt bønnefellesskap. Vi håper at det skal gå bra for Lars og at Guds vilje skjer, sier Åmås.

Han har selv vært med i menigheten siden barneårene og kjenner Lars A. Fredriksen godt.

Jubler

Det er fem år siden Lars flyttet og sluttet som aktiv medlem i menigheten. Men han er i deres tanker og bønner.

- Lars sang i koret her. Det hadde vært gøy om han vant i Birmingham, sier Åshild Lode (16) i ungdomsgruppen i Betanien.
De fleste i misjonsmenigheten vil sitte benket foran fjernsynsapparatene i kveld. Sang og musikk er en viktig del av menighetens kristne budskap - og når en av dem som fant tonen i fellesskapet deltar i Grand Prix, går det ikke upåaktet hen.

- Vi er stolte og synes det er morsomt at Lars får suksess. Vi har mange dyktige sangere og musikere her - nå har én nådd langt, sier Jon Åsmund Åmås.

Inspirasjon

De er stolte i Skien Misjonsmenighet, samtidig som de vet at en internasjonal Melodi Grand Prix-finale er av høyst verdslig karakter.

- Jeg synes det er fint at Lars står fram med sitt kristne livssyn. Det kan kanskje gi andre en ettertanke, sier Åmås.

- Vi håper det beste for Lars i finalen, sier Vigdis Tollefsen (17).