<strong> KJÆRT FILMMINNE:</strong>  Mang en kinogjenger lot seg imponere over byen Minas Tirith. Nå ønsker fans å gjenreise den stolte festningen som her får en visitt av trollmannen Gandalf (spilt av Ian McKellen). Foto: Scanpix
KJÆRT FILMMINNE: Mang en kinogjenger lot seg imponere over byen Minas Tirith. Nå ønsker fans å gjenreise den stolte festningen som her får en visitt av trollmannen Gandalf (spilt av Ian McKellen). Foto: Scanpix Vis mer

Ber om 24 milliarder for å gjenskape denne byen

Fans samler inn penger til Ringenes Herre-by med adel og toppleiligheter i Sør-England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du husker det kanskje.

Mørke hærskarer utenfor de hvite murene til fabelbyen Minas Tirith, vakter som skuer nervøst ut mot bevingede skrømt og digre rambukker før kampen mellom det gode og det onde braker løs.

Satser på 2053 Slaget ved fabelbyen Minas Tirith var for mange var selve høydepunktet i filmene basert på J.R.R Tolkiens Ringenes Herre-bøker.

Nå, tolv år etter det siste bidraget i trilogien som fortsatt er blant de mest suksessrike spillefilmene noensinne, ønsker et lite knippe fans å gjenreise den en gang så stolte festningen innen 2053, skriver Huffington Post.

Til det trenger de rundt 24 milliarder kroner fra velvillige givere, en sum som de trolig bare kan drømme om å hanke inn innen den fastlagte tidsrammen på 60 dager.

- Dette er et lettbeint forsøkt på å gjennomføre noe som antageligvis er umulig, skriver initiativtagerne som hittil har sanket inn i overkant av en million kroner fra 2000 mennesker på hjemmesiden Indiegogo.com.

Vil skape bærekraftig by Der skriver de også at de allerede har sett seg ut to forskjellige byggeplasser for Gondors hovedstad, begge i Sør-England.

- Vi drømmer om å skape en bærekraftig by med både leiligheter og kommersielle interesser. Dersom vi får det som vi vil, lager vi ikke bare en turistattraksjon, men også et fantastisk sted å bo, står det prosjektbeskrivelsen.

Videre skriver de at leiligheter i den navngjetne metropolen vil bli bli kategorisert fra 1 til 5-stjerner, der de aller gjeveste boligene vil befinne seg på toppen av byen.

Lover adelstitler til bidragsytere Bidragsytere blir lovet alt fra sine navn inngravert i byens brosteiner til en plass blant byens adelige.

Det siste krever imidlertid et bidrag på 100 000 pund, noe ingen foreløpig har gitt på tross av frynsegoder som muligheten til å fraktes rundt i byen med hest og vogn, samt en et sete i byens administrasjon.

Dersom byggeprosjektet ikke blir noe av, skriver initiativtakerne at alle bidrag kommer til å bli sendt tilbake til avsenderne.

- Dette forplikter vi oss til. Vi har heller ikke noe krav på merkevaren og hvis det oppstår juridiske problemer kommer vi gladelig til å trekke prosjektet, skriver de.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer