Ber om 24 milliarder for å gjenskape denne byen

Fans samler inn penger til Ringenes Herre-by med adel og toppleiligheter i Sør-England.

KJÆRT FILMMINNE:  Mang en kinogjenger lot seg imponere over byen Minas Tirith. Nå ønsker fans å gjenreise den stolte festningen som her får en visitt av trollmannen Gandalf (spilt av Ian McKellen). Foto: Scanpix
KJÆRT FILMMINNE: Mang en kinogjenger lot seg imponere over byen Minas Tirith. Nå ønsker fans å gjenreise den stolte festningen som her får en visitt av trollmannen Gandalf (spilt av Ian McKellen). Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du husker det kanskje.

Mørke hærskarer utenfor de hvite murene til fabelbyen Minas Tirith, vakter som skuer nervøst ut mot bevingede skrømt og digre rambukker før kampen mellom det gode og det onde braker løs.

Satser på 2053 Slaget ved fabelbyen Minas Tirith var for mange var selve høydepunktet i filmene basert på J.R.R Tolkiens Ringenes Herre-bøker.

Nå, tolv år etter det siste bidraget i trilogien som fortsatt er blant de mest suksessrike spillefilmene noensinne, ønsker et lite knippe fans å gjenreise den en gang så stolte festningen innen 2053, skriver Huffington Post.

Til det trenger de rundt 24 milliarder kroner fra velvillige givere, en sum som de trolig bare kan drømme om å hanke inn innen den fastlagte tidsrammen på 60 dager.

- Dette er et lettbeint forsøkt på å gjennomføre noe som antageligvis er umulig, skriver initiativtagerne som hittil har sanket inn i overkant av en million kroner fra 2000 mennesker på hjemmesiden Indiegogo.com.

Vil skape bærekraftig by Der skriver de også at de allerede har sett seg ut to forskjellige byggeplasser for Gondors hovedstad, begge i Sør-England.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.