Ber om hjelp

Ola Thune leter etter savnede på tv. Men han trenger hjelp for å finne Trine Frantzen fra Bergen.

Frantzen, som forsvant fra Bergen i mai i fjor, er en av de åtte personene Thune og programleder Per Asle Rustad leter etter i TVNorges «Savnet»-serie.

Eks-Kripossjefen og «Fornemmelse for mord»-programlederen har premiere på sin felles nye serie til høsten.

Thune bor for tida på hytta si på Syndin i Valdres for å få fred og konsentrasjon til arbeidet med å analysere opplysninger i forsvinningssakene han skal oppklare i tv-serien.

-  Det optimale målet er selvfølgelig å finne alle de savnede, men det å formidle hvordan det er å miste noen, samt finne holdepunkter for hva som sannsynligvis har skjedd, er også viktige aspekter, mener Thune.

Over 40 saker

TVNorge har vurdert over 40 aktuelle saker før de endte opp med de åtte de nå jobber med.
 

-  Vi har valgt å holde de fleste sakene tett til brystet. Av etterforskningsmessige grunner er det ikke alltid så lurt å gå ut og fortelle hva vi jobber med. Men jeg kan røpe at vi allerede har gjort omfattende arbeid og foretatt mange reiser til eksotiske steder, sier Thune.

Vil ha tips

Når de likevel går ut i media med en av sakene, er det fordi de tror tips kan være avgjørende.

-  Vi jobber med å finne ut av hva som har skjedd med Trine Frantzen, som forsvant i Bergen i mai i fjor, og håper på flere tips fra publikum, sier Thune.

Pårørende viktigst

-  Hvilke etiske dilemmaer har dere støtt på i arbeidet?

-  Selvsagt vil en slik programserie kunne føre oss inn i etiske dilemmaer. Men vi er profesjonelle både på å lage tv og å etterforske, så vi skal nok greie den balansegangen. I utgangspunktet er det pårørende som tar kontakt med oss, og vår viktigste oppgave er å hjelpe dem og ivareta deres og de savnedes interesser, svarer Thune.

Uvant

Han har hatt glede av å jobbe med tv.

-  Det er uvant, men mine metoder blir omtrent de samme om jeg blir filmet eller ikke. Det er ikke alt som kan vises på tv, eller alle som vil filmes, og det må man ta hensyn til, sier Ola Thune.

-  Vi kan jo heller ikke avsløre alle mine metoder.

NY ROLLE: Ola Thune forbereder TVNorge-serien «Savnet» i sommer.