Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Morgan Freeman:

Ber om unnskyldning etter anklager om upassende oppførsel

- Det var aldri min hensikt å få noen til å føle seg ukomfortable, sier skuespilleren.

BEKLAGER: Skuespiller Morgan Freeman har nå beklaget seg etter flere anklager om upassende oppførsel. Foto: NTB Scanpix
BEKLAGER: Skuespiller Morgan Freeman har nå beklaget seg etter flere anklager om upassende oppførsel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Torsdag ettermiddag, norsk tid, meldte CNN at åtte kvinner beskyldte Hollywood-stjerna Morgan Freeman (80) for upassende oppførsel og seksuell trakassering.

Oscar-vinnerens påståtte upassende oppførsel skal ha skjedd på ulike filmsett med kvinnelige ansatte, med journalister og med ansatte i produksjonsselskapet Revelations Entertainment - et selskap skuespilleren selv startet i 1996 sammen med forretningspartneren Lori McCreary, skriver People.

Åtte andre kvinner, som også ble intervjuet av CNN, sa at de var vitne til skuespillerens oppførsel.

Nå beklager Morgan Freeman seg i en offisiell uttalelse.

- Alle som kjenner meg eller har jobbet med meg vet at jeg ikke er en person som bevisst vil fornærme noen eller få noen til å føle seg ukomfortable.

- Jeg ber om unnskyldning til enhver som har følt seg ukomfortabel eller føler at jeg ikke har respektert dem. Det var aldri min hensikt, sier han i en pressemelding ifølge People.com.

Uønsket berøring

En av kvinnene som beskylder skuespilleren for upassende oppførsel, er en ung produksjonsassistent som jobbet med komedien «Going In Style» sammen med Freeman for tre år siden.

Jobben skal ifølge kvinnen etter hvert ha utviklet seg til å bli «flere måneder med trakassering», skriver CNN.

SLITEN: Morgan Freeman var så trøtt at han duppet av midt under tv-intervjuet, der han og Michael Caine skulle snakke om sin nye film «Now You See Me». Video: KCPQ Seattle / Q13Fox.com Vis mer Vis mer

Hun forteller at Freeman gjorde uønskede tilnærminger mot henne, med berøring og kommentarer om kroppen hennes nesten daglig. Ved et tilfelle skal Freeman ha forsøkt å løfte opp skjørtet hennes og spurt om hun hadde på seg undertøy.

- Til slutt kom en annen mann til og ba ham slutte. Morgan ble lamslått og visste ikke hva han skulle si, sier kvinnen.

Flere anklagelser

Ifølge andre kilder CNN har snakket med, er ikke denne kvinnen den eneste som har opplevd upassende oppførsel fra skuespilleren.

En annen av kvinnene, som arbeidet med filmen «Now You See Me» i 2012, sier hun og en annen kvinne ble seksuelt trakassert gjennom upassende kommentarer flere ganger.

CNN har snakket med til sammen 16 mennesker som forteller om Freemans oppførsel. Åtte sier de selv var ofre for det noen av dem betegner som trakassering, og andre betegner som upassende oppførsel fra Freeman. De åtte andre sier de bare var vitne til slike handlinger.

Kanalen har også vært i kontakt med en rekke andre kilder om Freeman. Enkelte av dem hyller 80-åringen, og beskriver han som en mønsterproff de aldri har sett upassende oppførsel fra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media