IKKE LOV MED POKÉMON: Her på Bærum sykehus oppfordres det nå om ikke å spille Pokémon Go. FOTO: Sykehuset Asker og Bærum
IKKE LOV MED POKÉMON: Her på Bærum sykehus oppfordres det nå om ikke å spille Pokémon Go. FOTO: Sykehuset Asker og BærumVis mer

Ber Pokémon Go-spillere holde seg unna sykehusene

Vestre Viken helseforetak iverksetter nå tiltak mot det populære spillet. 

(Dagbladet): Av sikkerhetsmessige årsaker og for å unngå forstyrrende elementer for pasienter og ansatte, har Vestre Viken helseforetak i dag meldt på sine nettsider at de ikke ønsker spillere av det populære spillet Pokémon Go på sine sykehus.

IKKE POKÉMON I DRAMMEN: Helseforetaket anmoder om å ikke spille Pokémon Go. Foto: Vestre Viken Helseforetak
IKKE POKÉMON I DRAMMEN: Helseforetaket anmoder om å ikke spille Pokémon Go. Foto: Vestre Viken Helseforetak Vis mer

- Det har ikke vært noen uheldige hendelser til nå, men vi har sett at en del springer rundt sykehusene med hodet ned i mobiltelefonen, sier kommunikasjonsrådgiver i Vestre Viken Odd Vegard Kandal-Wright til Dagbladet.

Sykehusene dette gjelder er Bærum sykehus, Drammen sykehus, Ringerike sykehus, Kongsberg sykehus, og de psykiatriske sykehusene på Blakstad i Asker og i Lier.

Pokémon-figurer på sykehuset

Det nye, populære spillet Pokémon Go benytter såkalte PokéStops eller Pokémon-treningssentre, som markører som spilleren fysisk må oppsøke. Pokéstopet eller Pokémon-treningssenteret kan være en gjenstand, en fontene, en park, en statue eller liknende, som er plassert på et fysisk sted.

POPULÆRT SPILL: Spillet Pokémon Go har de siste ukene tatt helt av. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
POPULÆRT SPILL: Spillet Pokémon Go har de siste ukene tatt helt av. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Når spilleren kommer til markøren, bruker spilleren mobiltelefonen sin til å fange Pokémonen på stedet.

Pokémon-figurene kan også befinne seg inne i bygninger, som for eksempel sykehus. Helseforetaket har nå bedt driverne av spillet om å ikke legge markører inne på sykehusene.

Føre var

- På sidene til dette spillet kan man legge inn et ønske om at man ikke kan finne Pokémons inne på sykehuset. Vi får se om de tar det til følge. Det viktigste er anmodningen vi har gått ut med, sier Kandal-Wright.

Han forteller at noen sykehus i Norge allerede har opplevd at spillere har vært på sykehusområdet. Helseforetaket vil derfor være føre var.

- Vi ønsker ikke spillere på våre lokasjoner, og vi har reservert oss mot dette. Vi henstiller brukere av Pokemon Go til ikke å spille dette på våre områder. Dette av hensyn til pasienter og pårørende, sier han, og understreker at dette gjelder hele sykehusområdet, ikke bare inni selve sykehuset. Dette på grunn av at utrykningskjøretøyer og helikoptre til enhver tid skal ha god framkommelighet.

POKÉMON GO INTRODUKSJON: Mange lurer på hva Pokemon GO egentlig er, hva det går ut på og hvordan det spilles. I denne videoen viser vi de første, enkle tingene man skal prøve å oppnå. Video: Herman Borgstrøm / Dagbladet. (Skjermopptak) Vis mer