Ber politiet om å ikke twitre at de spiser «middag, kjeks eller donut»

Nye retningslinjer for det britiske politiet.

NYE RETNINGSLINJER:  Politiet i Storbritannia blir bedt om å være svært varsomme med hvordan de bruker sosiale medier. Foto: NTB Scanpix
NYE RETNINGSLINJER: Politiet i Storbritannia blir bedt om å være svært varsomme med hvordan de bruker sosiale medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke alt som passer seg like godt i sosiale medier, og i enkelte yrker kan det lønne seg å være ekstra varsom med hva man deler.

Det har den britiske organisasjonen Association of Chief Police Officers (ACPO) sørget for å gjøre noe med. De advarer mot at flere kriminelle bruker internett for å finne personlig informasjon om ansatte i politiet, og at de gjerne bruker denne informasjonen for å skjemme ut, trakassere eller presse politiet.

Retningslinjer De har derfor gitt en rekke retningslinjer for hvordan ansatte i politiet bør oppføre seg på sosiale medier, skriver The Telegraph.

Det blir anbefalt at politiansatte fjerner personlige detaljer fra sosiale medier, sørger for at telefonnummerene deres er fjernet fra søkefunksjoner og at Google maps ikke har bilder av huset eller bilen deres.

Noen avdelinger i landet gikk også litt lenger i anbefalingene til sine ansatte.

Politiavdelingen Avon og Somerset anbefalte sine ansatte om å «ikke twitre om: middagen din, kjeks eller donuts», fordi det lett kunne latterliggjøres.

Politiet i Cheshire pirket også på språket, og oppfordret de ansatte til å bruke «politispråk» når de delte ting i sosiale medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer