Ber Valgerd brenne i helvete

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland står omtrent like høyt i kurs hos Silje Stang som P4-aksjen vil gjøre når Oslo Børs åpner igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

P4 tapte radiokonsesjonen

Den populære P4-programlederen og «Torsdagsklubben»-ankeret på TV2 var rasende på kulturministerens framferd under pressekonferansen i går.

- Det mest nærliggende er å be henne om å brenne i helvete, men da får jeg vel drapstrusler, jeg også, var Silje Stangs umiddelbare reaksjon. Da Dagbladet snakket med henne seinere på kvelden, var hun ikke særlig mer nådig.

- Uvitende og arrogant

- Det er sterkt gjort av Valgerd å fnise og le seg gjennom en pressekonferanse hvor det blir bekjentgjort rett før jul at 100 arbeidstakere vil miste jobben sin. Det er folk her som har kjøpt P4-aksjer for alle sparepengene sine. Den kristne nestekjærligheten til Svarstad Haugland slår virkelig til, må jeg si, sier Silje Stang til Dagbladet.

Silje Stang synes kulturministeren tok kaka da hun presterte å si at P4-journalistene er så flinke at de sikkert ikke vil få problemer med å finne seg jobb et annet sted.

- Det vitner om en uvitenhet og en arroganse av en annen verden. Nei, jeg får bare ønske Svarstad Haugland god jul. Måtte hun sove godt i natt, sier Stang med dårlig skjult sarkasme.

Lei seg

Silje Stang lurer fælt på hvilket grunnlag departementet har for ikke å gi radiokanalen fornyet konsesjon.

- Det er farlig å si at den som har løyet mest i konsesjonssøknaden sin har fått den, men det er nærliggende å tro at det er slik det er.

Silje Stang er oppriktig lei seg over at P4 nå er en arbeidsplass på lånt tid.

- Jeg er veldig glad i denne arbeidsplassen. Du finner ikke så trofaste medarbeidere noe annet sted. Nå skal jeg delta i gravølet. Jeg er utrolig stolt over å se hvordan folk takler dette, sier Stang.

Gullkalven

Heller ikke administrerende direktør og ansvarlig redaktør Rune Brynhildsen sparte på kruttet i går. Han tok i bruk særdeles kraftig språk mot kulturministerens avgjørelse:

- Kristenfolket har funnet hverandre i dansen rundt gullkalven, sa Brynhildsen, som kalte det den største politiske skandalen i Norge i moderne tid.

Rett etter at avgjørelsen var klar, sa han følgende på lufta i sin egen kanal:

- Kulturministeren må ha forsynt seg av sjefens medisinskap, sa Brynhildsen.

FORBANNET: - Dersom Kanal 4 virkelig vil oppfylle konsesjonsvilkårene, får vi en ny P1- eller P2-kanal. Er det mangfold? spør Silje Stang. I går var hun en av de mange P4-ansatte som raste mot Valgerd Svarstad Haugland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer