DEBATT

Debatt: Politireformen

Beredskapen er blitt bedre

Hårek Elvenes (H): - Senterpartiet svikter folks trygghet.

«TRYGGHET VIKTIG»: - For Høyre vil trygghet for innbyggere alltid være statens viktigste oppgave, skriver stortingsrepresentant Hårek Elevenes i et innlegg som angriper Senterpartiets beredskapspolitikk. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
«TRYGGHET VIKTIG»: - For Høyre vil trygghet for innbyggere alltid være statens viktigste oppgave, skriver stortingsrepresentant Hårek Elevenes i et innlegg som angriper Senterpartiets beredskapspolitikk. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Gjørv-kommisjonen og andre rapporter avdekket at organiseringen av politiet rammer innbyggerne. Senterpartiet sverger til dagens organisering. At mange lensmannskontorer bare har åpent fire timer i uka er helt ok for Senterpartiet. At mange lensmannskontorer ikke makter å stille patruljer og drive etterforskning er også greit for Senterpartiet. Slik svikter Senterpartiet folks trygghet.

Forskjellene og kvaliteten i Politi-Norge har vært for store. Det har særlig rammet distriktene. Politireformen frigjør politikraft til operativ tjeneste, og etterforskningsmiljøene settes i stand til å løse de store og vanskelige sakene i hele landet. Det er blitt 1800 flere årsverk i politiet over hele landet. Tre nye topp moderne politihelikoptre er satt i bestilling. Dagens politihelikoptre er ombygget for å kunne skyte fra. 16 nye redningshelikoptre er under levering med langt større rekkevidde og lastekapasitet enn dagens Sea King. Politiets innsatspersonell har økt treningsmengden. 1000 politifolk er nå i stand til å håndtere skarpe situasjoner, en fordobling på fire år. Samtlige politidistrikter har fått pansrede kjøretøyer. Beredskapstroppen er satt på fem minutters beredskap og forsterket. Forsvarets helikoptre på Rygge og Bardufoss er satt på en times beredskap til støtte for politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer