«TRYGGHET VIKTIG»: - For Høyre vil trygghet for innbyggere alltid være statens viktigste oppgave, skriver stortingsrepresentant Hårek Elevenes i et innlegg som angriper Senterpartiets beredskapspolitikk. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
«TRYGGHET VIKTIG»: - For Høyre vil trygghet for innbyggere alltid være statens viktigste oppgave, skriver stortingsrepresentant Hårek Elevenes i et innlegg som angriper Senterpartiets beredskapspolitikk. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Debatt: Politireformen

Beredskapen er blitt bedre

Hårek Elvenes (H): - Senterpartiet svikter folks trygghet.

Meninger

Gjørv-kommisjonen og andre rapporter avdekket at organiseringen av politiet rammer innbyggerne. Senterpartiet sverger til dagens organisering. At mange lensmannskontorer bare har åpent fire timer i uka er helt ok for Senterpartiet. At mange lensmannskontorer ikke makter å stille patruljer og drive etterforskning er også greit for Senterpartiet. Slik svikter Senterpartiet folks trygghet.

Forskjellene og kvaliteten i Politi-Norge har vært for store. Det har særlig rammet distriktene. Politireformen frigjør politikraft til operativ tjeneste, og etterforskningsmiljøene settes i stand til å løse de store og vanskelige sakene i hele landet. Det er blitt 1800 flere årsverk i politiet over hele landet. Tre nye topp moderne politihelikoptre er satt i bestilling. Dagens politihelikoptre er ombygget for å kunne skyte fra. 16 nye redningshelikoptre er under levering med langt større rekkevidde og lastekapasitet enn dagens Sea King. Politiets innsatspersonell har økt treningsmengden. 1000 politifolk er nå i stand til å håndtere skarpe situasjoner, en fordobling på fire år. Samtlige politidistrikter har fått pansrede kjøretøyer. Beredskapstroppen er satt på fem minutters beredskap og forsterket. Forsvarets helikoptre på Rygge og Bardufoss er satt på en times beredskap til støtte for politiet.

En rekke lovendringer er gjennomført for å forebygge terror. Politiet er gitt adgang til å benytte skjulte tvangsmidler, herunder dataavlesning av kryptert datakommunikasjon for avverging og forebygging av terror. For Høyre vil trygghet for innbyggere alltid være statens viktigste oppgave. Et trygt Norge forutsetter politiske partier som har kraft til å gjennomføre nødvendige endringer, og ikke bedriver fornekting av fakta og folkebedrag.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.