Beretninger om beskyttelse

Utdrag fra boka

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

PROLOG I HIMMELEN OG PÅ JORDEN

Livet er en fugl. Klokken fire var temperaturen tolv grader. Alt en time før solen stod opp begynte fuglene i løvtrærne rundt åkrene å synge, først forsiktig som små drypp av lyd i luften, så slapp de sangen løs. Lyset steg til den ørlette lyden av liv, hvite hinner vokste frem på tingenes overflate. Løv og gress skinte.

Jordens uhyre masse dreiet seg, med uforstillbar kraft og hastighet; planetenes terminator, morgenens grense, kom løpende østfra. Solen reiste seg langsomt på himmelen. Samtidig steg temperaturen halvannen grad. Omkring blomster og trær stod nå med ett en sky av pollen, usynlig. Hadde vi hatt andre øyne å se med kunne vi ha sett disse skyene som gylne hvirvler i luften omkring hver eneste blomsterkone, hver eneste rakle. Mens temperaturen steg ytterligere to grader begynte også selve jordsmonnet å gi fra seg fuktighet, den steg til værs som usynlig damp. Hver eneste celle i planter og jordoverflate pustet fuktigheten ut, blader og strå strakte seg umerkelig, fuglene sang, og omkring plantenes små stjernetåker av duft og pollen begynte insektene å arbeide med travel borrelyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer