Anmeldelse: Bjørn Berge - «Who Else?»

Berge rører i klisjegryta

Spiller tøff bluesrock og funk på solocomebacket. Men han har et låtproblem.

VAMP-PAUSE: Når Bjørn Berge har pause fra Vamp, spiller og turnerer han med Bjørn Berge Electric Band. Foto: Inger Staveland
VAMP-PAUSE: Når Bjørn Berge har pause fra Vamp, spiller og turnerer han med Bjørn Berge Electric Band. Foto: Inger Staveland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: 20 år etter at Bjørn Berge ble kåret til årets musikktalent i Dagbladet er han ute med sitt ellevte studioalbum. Det er seks år siden sist. Så lenge har han aldri ventet før, men han har vært travel på annet hold.

«Mitraljøse»

Haugesunderen, som albumdebuterte med «Blues Hit Me» i 1999, er kjent for sitt tidvis mitraljøseaktige akustiske gitarspill. Det ble etter hvert en hemsko, men så rettet album som karrierehøydepunktet «Fretwork» (2009) og «Blackwood» (2011) opp noe av inntrykket. Han fikk mer dybde, luft og ikke minst variasjon i musikken sin og kanaliserte energien bedre.

Solopause

Etter «Mad Fingers Ball» (2013) har haugesunderen vært fast gitarist i hjembyens store stolthet, Vamp. Der har han spilt el-gitar, og det har åpenbart inspirert ham til å gå et skritt videre. Og - comebacket kunne ikke vært lenger unna Vamp, sjøl om trommis Odin Staveland er hentet derfra. Kjetil Ulland (bass) er tredjemann i Bjørn Berge Electric Band.

Bluesrock

«Who Else?» er altså et helektrisk bluesrock- og funkalbum i trioformat. Men nytenkende er det ikke. Lydbildet virker noe gammelmodig - og dette i en sjanger som artister som amerikaneren Joe Bonamassa har utviklet og rendyrket - og gjort mer interessant og sofistikert - de siste åra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer