Bergens- bølge-dalen

Det er ikke bare Brann det går dårlig med i byen mellom de sju fjell. Etter at «bergensbølgen» toppet seg i 1992 har det vært stille fra bergensrockerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Barbie Bones:

Barbie Bones blir regnet som Bergens beste band gjennom tidene. Gruppa ga ut to kritikerroste album på begynnelsen av 90-tallet før de sluttet. Nå nøyer de seg med én årlig spillejobb på Hulen. Vokalist og låtskriver Yngve Sætre har siden vært en av Norges mest markante plateprodusenter.

Pogo Pops:

Norges store pophåp ga ut fire album og rakk å knuse en haug med japanske småpikehjerter før de tok pause på ubestemt tid. Vokalist og låtskriver Frank Hammersland gjorde en anonym debut som soloartist tidligere i år.

Chocolate Overdose:

Var blant de tre store bergensbandene på 90-tallet, og fikk storkontrakt med et amerikansk plateselskap i fjor. Selskapet gikk konkurs og plata «Whatever» floppet fullstendig. Gruppa er i gang med ny CD nå.

Uncle Sam's Wig Wam Party:

Markant rockeband som etter hvert flyttet til Oslo og skiftet navn til The Rambelins. De rakk å gi ut to kritikerroste album før vokalist og primus motor Kyrre Fritzner bestemte seg for å satse som produsent i stedet.

Poor Rich Ones:

Debuterte på Hulen som 15-åringer på begynnelsen av 90-tallet, og holder det fremdeles gående. Gruppa mottok Spellemannprisen for beste rockegruppe i fjor og satser hardt på å slå gjennom i England.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer