Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bergens- bølge-dalen

Det er ikke bare Brann det går dårlig med i byen mellom de sju fjell. Etter at «bergensbølgen» toppet seg i 1992 har det vært stille fra bergensrockerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barbie Bones:

Barbie Bones blir regnet som Bergens beste band gjennom tidene. Gruppa ga ut to kritikerroste album på begynnelsen av 90-tallet før de sluttet. Nå nøyer de seg med én årlig spillejobb på Hulen. Vokalist og låtskriver Yngve Sætre har siden vært en av Norges mest markante plateprodusenter.

Pogo Pops:

Norges store pophåp ga ut fire album og rakk å knuse en haug med japanske småpikehjerter før de tok pause på ubestemt tid. Vokalist og låtskriver Frank Hammersland gjorde en anonym debut som soloartist tidligere i år.

Chocolate Overdose:

Var blant de tre store bergensbandene på 90-tallet, og fikk storkontrakt med et amerikansk plateselskap i fjor. Selskapet gikk konkurs og plata «Whatever» floppet fullstendig. Gruppa er i gang med ny CD nå.

Uncle Sam's Wig Wam Party:

Markant rockeband som etter hvert flyttet til Oslo og skiftet navn til The Rambelins. De rakk å gi ut to kritikerroste album før vokalist og primus motor Kyrre Fritzner bestemte seg for å satse som produsent i stedet.

Poor Rich Ones:

Debuterte på Hulen som 15-åringer på begynnelsen av 90-tallet, og holder det fremdeles gående. Gruppa mottok Spellemannprisen for beste rockegruppe i fjor og satser hardt på å slå gjennom i England.

Resten av bølgen:

Butterfly Garden, Pompel & The Pilts, Radiofantomene og Swamp Babies var alle band som markerte seg i Bergen, selv om det gikk trått for dem i resten av landet. Alle bandene er nå historie, selv om de fleste musikerne fortsatt dukker opp i andre sammenhenger med jevne mellomrom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!